Vágólapra másolva!
Az olasz bajnok Internazionale futballcsapata az itáliai Brunicóban játszotta első nyári felkészülési mérkőzését, az ellenfél a kínai olimpiai válogatott volt. A világsztárok egész sorát (Materazzi, Cruz, Adriano, Stankovic...), felvonultató Serie A-aranyérmes gárdában kezdőként lépett pályára Filkor Attila. A scudettót nagy fölénnyel elhódító milánói együttes Cruz, Solari és Adriano góljaival 3-0-ra nyert, a 19 éves magyar középpályás 78 percig volt a pályán.

Már az is örömteli a sikerre éhes magyar futballrajongók számára, hogy Filkor Attila az Inter felnőttcsapatával kezdte meg a felkészülést. Filkoron kívül a klub Primavera-csapatából több fiatal játékost meghívott az edzőtáborba Roberto Mancini edző, de ez semmit sem von le annak az értékéből, hogy Filkor is meghívót kapott. Sőt a magyar középpályás a csapat első felkészülési mérkőzésén a kezdőcsapatban kapott helyet.

A kínai együttesben két olyan focista is pályára lépett, aki korábban edzőtáborozott az Interrel - a kapus Vang Dalei és a mezőnyjátékos Csang Vencsao -, s a kínai kapcsolatra való tekintettel az Inter olyan mezben lépett pályára, amely elejére kínaiul írták ki a Pirelli reklámfeliratot.

Az Inter végül 3-0-ra nyert, az első gólt Cruz lőtte 11-esből, a büntetőt az új igazolás, a hondurasi Suazo harcolta ki, a csatárnak több lehetősége is adódott. A második félidőben Solari révén növelte előnyét az Inter, majd a frissen beállt Adriano állította be a 3-0-s végeredményt. A negyedik gólt Filkor primaverás csapattársa, Balotelli szerezhette volna, de nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel.

"Jobban játszott a csapat, mint vártam" - idézte Mancinit az obudaisport.hu. "Remek fizikai állapotban vannak a fiúk, pedig csak nemrég kezdtük a felkészülést, és elképesztően sokat edzünk. Suazo is jól játszott, igaz, rengeteg rúgást kapott, de állta a sarat."

Az Inter a következő összeállításban lépett pályára: Toldo (Orlandoni, 58.) - Filippini, Fatic, Materazzi (Samuel, 46.), Maxwell (Pedrelli, 46.) - Maaroufi, Bolzoni, Filkor (Slavkovski, 78.), Stankovic (Solari, 46.) - Cruz (Adriano, 46.), Suazo (Balotelli, 46.)
gól: Cruz (34., 11-esből), Solari (59.), Adriano (60.)

Az Inter legközelebbi felkészülési meccsét július 21-én játssza.