Társoldalunk:

Az MTK nyert, a Honvéd ikszelt az UEFA-kupában

2007.07.19. 22:45

Az MTK Budapest hazai pályán egy góllal nyert az örmény FC MIKA ellen az UEFA-kupa első selejtező-fordulójának első mérkőzésén. Mivel a Hungária körúti Hidegkuti-stadion nem felel meg a nemzetközi előírásoknak, a találkozót az újpesti Szusza Ferenc-stadionban rendezték, ahol a pálya egyes részein kikopott vagy teljesen hiányzott a fű.

UEFA-kupa, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Forrás: [origo] MTK Budapest - FC MIKA (örmény) 2-1 (1-1)
Szusza Ferenc-stadion, 400 néző
v.: Hinkriksson (izlandi)
MTK Budapest: Végh - Horváth, Lambulic, Pollák, Pintér - Bori (Hrepka, 56.), Zsidai, Pátkai, Pál (Ladóczki, 78.) - Kanta (Szabó Á., 85.), Urbán.
MIKA: Hakobyah - Alex, Petikyah, Fursin, De Souza (Davtyan, 69.) - Ristic, Antonyan (Accleisson, 60.), Mykayelyan - Cleber Silva - Cleber Luis (Campos Penteado, 84.), Shahgeldyah.
gól: Pintér (20.), Urbán (57.), illetve Cleber Silva (45.)

14. perc: Pál cselezte be magát a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd beadását a hosszú oldalon érkező Bori egy csel után kapura lőtte, de a kapus védeni tudott.

20. perc: a hazaiak szabadrúgását Kanta ívelte a kapu előterébe, Pintér Ádám a védőjét megelőzve a kapu jobb oldalába csúsztatott (1-0).

30. perc: Sahgeldjah tört be a büntetőterületen belülre a jobb oldalon, de lövését Végh kiütötte.

37. perc: tetszetős támadás végén Urbán került helyzetbe, de magyar játékos lövését Hakobján fölé ütötte.

43. perc: Kanta 20 méterről leadott szabadrúgása kevéssel zúgott el a bal felső sarok fölött.

45. perc: egy kontra végén De Sousa ment el a bal oldalon, visszagurítását az érkező Rodrigues 17 méterről helyezte a bal sarokba (1-1).

48. perc: Sahgeldjah távoli próbálkozását védte szépen Végh.

52. perc: Urbán törhetett egyedül kapura, de miután becsapott két védőt, a kapusba lőtt.

53. perc: egy labdavesztés után De Sousa lövése csattant a bal oldali kapufán, a kipattanót pedig Sahgeldjah mellé passzolta.

56. perc: a csereként beállt Hrepka ívelt a tizenhatoson belül álló Urbánhoz, aki egy átvétel után lefordult védőjéről, és kilőtte a bal alsót (2-1).

77. perc: Pátkai lőtt távolról, de Hakobjan fogta a labdát.

87. perc: Urbán kapott egy jó kiugratást, majd miután becsapta védőjét, 12 méterről a felső lécet találta el.

94. perc: Horváth Levente tört be a büntetőterültre, ahol Petikjah buktatta, azonban a megítélt tizenegyest Lambulic a felső lécre lőtte.

Forrás: MTI

Pál András és Alex Henrique da Silva párharcát a nézők nem zavarták

Kényelmesen kezdtek a csapatok, a hazaiak enyhe fölényben játszottak. A 22. percben a nagy melegre való tekintettel a játékvezető fél percre megállította a mérkőzést, és elrendelte, hogy minden futballista vegyen magához egy kis folyadékot. Az MTK többet támadott és megérdemelten vezetett, de az első félidő utolsó percében váratlanul egyenlítettek a vendégek.

A második játékrész elején mindkét oldalon volt egy-egy veszélyes távoli lövés, majd a MIKA került fölénybe, az MTK pedig gyors ellentámadásokkal próbált veszélyeztetni. Az 53. percben maradt ki a meccs legnagyobb helyzete, Cleber Silva lövése után a kapufáról visszapattanó labdát Shahgeldyah 3 méterről az üres kapu mellé továbbította. Négy perccel később Urbán remek egyéni megoldása után ismét az MTK vezetett. A 74. percben újra ivószünet következett.


A mérkőzés után Garami József, valamint Pintér Ádám és Urbán Gábor értékelt

Az eredmény már nem változott, Urbán a 86. percben a felső lécet találta el, Lambulic a 94. percben tizenegyesből bombázott a felső kapufára, így a magyar együttes egygólos előnnyel várhatja a két hét múlva sorra kerülő visszavágót.

Garami József, az MTK Budapest szakmai igazgatója: "Ebben az összetételben ez volt az első tétmeccsünk. Akadtak a mérkőzésnek olyan szakaszai amikor jól játszottunk, teljesen váratlanul kaptuk a gólt. A visszavágón igyekszünk jobb teljesítményt nyújtani."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK