Vágólapra másolva!
Francesco Totti azzal fenyegetőzik, hogy kilép az olasz játékos-szakszervezetből, ha a labdarúgó-bajnokság rajtját nem hozzák egy héttel korábbra.

A vita múlt hónapban robbant ki, amikor az első és másodosztályú klubok vezetői Roberto Donadoni szövetségi kapitány kérését figyelmen kívül hagyva döntöttek az augusztus 26-i rajt mellett. A szakvezető azért szerette volna, hogy egy héttel korábban kezdődjön a Serie A, hogy a válogatott játékosok megfelelő állapotban legyenek a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésekre.

"Mi vagyunk a főszereplők, minket mégsem hallgatnak meg soha. Ez az a pillanat, amikor viszont hallatnunk kell a hangunkat. Mi augusztus 19-én szeretnénk kezdeni, mert így nyernénk plusz egy hét karácsonyi szünetet, illetve a válogatott is jobb formában várhatná a sorsdöntő mérkőzéseket" - mondta az AS Roma világbajnok támadója.

A Serie A küzdelemsorozata hagyományosan az európai élbajnokságok egyik utolsójaként szokott rajtolni.

Szintén Tottival kapcsolatos hír, hogy a Gazzetta dello Sport című lap legfrissebb száma arról írt, hogy az AS Roma csatára arra kérte a szövetséget, ne minden mérkőzésre kapjon behívót, azonban az illetékesek elutasították ezt.

A 30 éves klasszis a tavaly végül megnyert világbajnoki döntő előtt úgy nyilatkozott, a finálé után többé nem lép pályára a squadra azzurában, később mégis szóba került szereplése, de erre azóta nem került sor. A nemzeti csapatban 58 mérkőzésen 9-szer volt eredményes.