Társoldalunk:

Vasas- és ZTE-sikerrel rajtolt a bajnokság

2007.07.20. 21:38

Labdarúgó NB I, 1. forduló
Zalaegerszegi TE - Paks 3-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 4500 néző
Vezette: Arany T. (Szabó P., Viszokai L.)
ZTE: Babalj - Dudic, Polgár, Mijatovic (Kádár, 77.), Vulin - Tóth Z. (Simonfalvi, 85.), Molnár B. (Tóth N., 27.), Máté, Koplárovics - Waltner, Pekic
Paks: Kovács A. - Molnár Z., Éger, Salamon, Hanák - Kiss T., Zováth (Tököli, 73.), Heffler (Balaskó (83.), Báló - Horváth F. (Tamási, 56.), Márkus
gól: Tóth Z. (45.), Waltner (61., 93., 11-esből),  illetve Márkus (6.)
sárga lap: Vulin (86.), illetve Zováth (20.), Kiss T. (41.), Tököli (82.)
kiállítva: Balaskó (86.)

6. perc: Megszerezte a vezetést a Paks: Kiss ívelte előre a labdát, Horváth fejjel Márkus elé játszotta, a vendégek támadója pedig 14 méterről a kimozduló kapus fölött a hálóba emelt (0-1).

11. perc: Kiss Tamás ívelt Bálóhoz, akinek 15 méteres lövését fogta Babalj.

35. perc: Koplárovics bal oldali beadását Tóth Zoltán fejelte le az érkező Tóth Norbertnek, aki hatalmas lövést eresztett meg, de a kapufa mentett.

38. perc: Ezúttal 20 méterről próbálkozott Tóth Norbert, azonban a vendégek kapusa szépen védett.

45. perc: Egyenlített a ZTE: Dudic szerezte meg a labdát a jobb oldali szögletzászlónál, beadását az érkező Tóth Zoltán 4 méterről fejelte a hálóba (1-1).

53. perc: Tóth Norbert indítása után Koplárovics került helyzetbe, de a hazai középpályás lövését védte a vendégek kapusa.

61. perc: Fordított a ZTE: Szép támadás végén Koplárovics középre adását Waltner 9 méterről egyből a kapuba bombázta (2-1).

76. perc: Márkus lőtt egy kapura egy megszerzett labdát, de 12 méteres lövése elsuhant a kapu mellett.

84. perc: Tököli próbálkozott egy emeléssel, de a labda kevéssel a léc fölé szállt.

86. perc: Balaskó vágta fel csúnyán Tóth Norbertet, amiért a játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot.

93. perc: Bebiztosította sikerét a hazai csapat: Waltnert sodorta el Éger a büntetőterületen belül, amiért a játékvezető az asszisztens intésére tizenegyest ítélt. A büntetőt Waltner elemi erővel lőtte a kapu közepébe (3-1).

Az álmosan kezdő hazaiak ellen Márkus találatával a paksiak szereztek vezetést, és sokáig tartani is tudták előnyüket a megzavarodott zalaegerszegiek ellen. A félidő közepén Molnár Balázs összeesett és mentő vitte kórházba. A vizsgálatok során kiderült, hogy a játékosnak eltört a szegycsontja. A helyére beállt Tóth Norbert vezetésével feltámadt a ZTE, és a hajrában döntetlenre hozta az első negyvenöt percet.

A második félidőt nagy lendülettel kezdte a zalai gárda, és szép támadás végén gyorsan megszerezte a vezetést, végül pedig magabiztos sikerrel zárta az új szezon első meccsét.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK