Vágólapra másolva!
Két hét múlva kezdődik az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának következő idénye, az Eurosport2 augusztus 11-től magyar nyelvű kommentálással közvetíti a mérkőzéseket.

Amint az a csatorna csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, a magyar sporttelevíziózás ötven éve előtt tisztelegve az Eurosport2 minőségi névsorral kezdi a szezont: az első forduló kommentátorai Vitray Tamás, Knézy Jenő, Gyulai Márton és Hajdú B. István lesznek.

Szabó Gábor, a magyar nyelvű szerkesztőség vezető kommentátora bemutatta a csapat fiatal tehetségeit is, Varga Ákost, Szathmáry Attilát és Székely Dávidot, akik hétről hétre közvetítik majd a mérkőzéseket.

Amanda Evans, az Eurosport középkelet-európai értékesítési igazgatója - egy figyelemfelkeltő videoklip levetítése után - magáról a csatornáról beszélt. Az Eurosport több mint tíz éve, 1996-ban jelent meg Magyarországon, és idén július 1-jén beindult az Eurosport2 is magyarul. Ez utóbbi lesz az angol bajnokság közvetítéseinek kizárólagos tulajdonosa.

Evans elmondta, ezt a pontvadászatot azért választották, mert - véleményük szerint - az angol a világ legnépszerűbb futballja, 195 országban közvetítik a televíziók, több mint egymilliárd néző figyeli világszerte a történéseit, a stadionokban magas a nézőszám és a gólátlag is.

Az angol futballból hétvégenként hat összecsapást adnak majd élőben, lesznek heti előzetesek és összefoglalók, valamint magazinműsorok háttérinformációkkal. Ezzel együtt a csatorna nem feledkezik meg más eseményekről illetve sportágakról sem, kézilabda Bajnokok Ligája, röplabda Grand Prix, motokrossz világbajnokság, UEFA-kupa-mérkőzések, extrém sportok, tenisz, kerékpár és téli sportok is szerepelnek a kínálatban.