Társoldalunk:

Álomhajrázott az MTK, lenullázták a Diósgyőrt

2007.07.28. 21:21

Labdarúgó NB I, 2. forduló:
Paksi FC - MTK Budapest 1-4 (1-1)
Paks, 2300 néző
v.: Sápi
Paks: Kovács - Molnár, Salamon, Zováth (Horváth F., 76.), Éger - Báló (Csehi, 46.), Kiss, Hanák, Heffler (Tamási, 46.) - Tököli, Márkus.
MTK: Végh - Horváth L. (Szekeres, 52.), Lambulic, Pintér, Pollák - Zsidai, Bori (Hrepka, 61.), Pátkai, Pál - Kanta J. - Urbán (Kulcsár, 72.)
gól: Márkus (2.), illetve Pátkai (8.), Kanta J. (74.), Zsidai (81.), Hrepka (92.)
sárga lap: Márkus (3.), Éger (23.), illetve Pátkai (61.)

2. perc: Végh rosszul sikerült felszabadítása után Tököli tört be a tizenhatoson belülre, majd visszajátszott Márkus elé, aki 12 méterről a hálóba lőtt (1-0).

8. perc: Pollák bal oldali középre adását Pátkai a kapunak háttal állva csúsztatta a hazai kapuba (1-1).

20. perc: szép támadás végén a tizenhatosnál Kanta gurította le a labdát Urbánnak, aki 20 méterről a felső kapufát találta el.

29. perc: Pál bal oldalról leadott lövését Kovács kapus éppen Pátkaihoz ütötte, aki egyből kapura fejeltt, de Báló menteni tudott a gólvonalon.

44. perc: Pál 17 méteres lövését védte szenzációsan Kovács.

51. perc: Zováth távoli próbálkozását védte Végh.

66. perc: Pál szép egyéni akciója végén Urbánhoz passzolt, akinek a lövését a nagyszerű formában védő Kovács fogta.

74. perc: egy hazai labdavesztést követően vezetett gyors akció végén Pál adott középre a jobb oldalról, és az érkező Kanta 18 méterről a hálóba vágta a labdát (1-2).

81. perc: Hrepka passzolta a bal oldalról középre a labdát az érkező Zsidai elé, aki 18 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (1-3).

91. perc: Lambulic labdájával Hrepka törhetett egyedül kapura, majd a kapu jobb oldalába lőtt (1-4).

A mérkőzés első percében, a két csapat tavaszi találkozójához hasonlóan, súlyos védelmi hibából szerzett vezetést a hazai együttes. Az MTK viszonylag gyorsan egyenlített, s onnantól végig irányította a játékot.

A mérkőzés hajrájában a hazaiak edzője ugyan három csatárt küldött a pályára, de az MTK fiataljai jobban bírták a hőséget, futómennyiségben felülmúlták ellenfelüket. Jellemző a játék képére, hogy a négy kapott gól ellenére a paksiak legjobbja Kovács kapus volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK