Társoldalunk:

Malouda, Francia Guyana legújabb büszkesége

2007.07.29. 12:17

A 2005-2006-os pontvadászat megint bajnoki címet hozott a Lyon, és így Malouda számára is, aki az aranyéremhez ezúttal hat találattal járult hozzá - mint látható, lyoni pályafutása során évről évre növelte góljainak számát. Természetesen ott volt a németországi világbajnokságra utazó francia keretben is, de az első, Svájc elleni csoportmeccset egy sérülés miatt kénytelen volt kihagyni (egyes források combhúzódásról írtak, de akadt olyan pletyka is, hogy Malouda aranyér-operáción esett át).

A folytatásban azonban végig a kezdő tizenegy tagja volt, még ha nem is villogott különösebben. A döntőben aztán ő harcolta ki a francia vezető találatot eredményező tizenegyest, és ez volt az egyetlen mérkőzése a tornán, amit végigjátszott - végül azonban meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

A legutóbbi idényben pedig egészen ellenállhatatlanul futballozott, pedig volt, hogy a sok sérülés miatt a lyoni gárdában középcsatárként vetették be. Talán ennek is volt köszönhető, hogy beállította egyéni rekordját, ami a gólokat illeti, hiszen ugyanúgy tízszer volt eredményes, mint négy szezonnal korábban a Guingamp színeiben.

A válogatottban is alapember maradt, és a grúzok elleni, idegenbeli Eb-selejtezőn fontos gólt szerzett, és bár a France Football ranglistája alapján "csak" az ötödik legjobb futballista volt a Ligue 1-ben, a többi labdarúgó őt választotta meg a 2006-2007-es pontvadászat legjobbjának a francia élvonalban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK