Vágólapra másolva!
Brazília hivatalosan is benyújtotta pályázatát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) a 2014-ben esedékes világbajnokság megrendezésére.

A jelentkezés dokumentumait tartalmazó mintegy 900 oldalas pályázati anyagot kedden egy félórás prezentációt követően adta át Zürichben, a svájci FIFA-székhelyen Joseph Blatter elnöknek a dél-amerikai ország futballszövetségének (CBF) elnöke, Ricardo Teixeira, aki kilátásba helyezte, hogy a sportági történelem egyik legkiemelkedőbb világbajnoksága lesz a brazíliai. Olyan, amely teljes, országos támogatottságot élvez.

"Velünk van 188 millió ember" - fogalmazott Teixeira.

A pályázat egyebek mellett bemutatja azt a 18 várost is, amely szívesen adna otthont a leendő világbajnokság mérkőzéseinek. Brazília, amely egyedül kandidál a hét év múlva esedékes sportági csúcseseményre, 1950 után másodszor lehet gazdája labdarúgó-világbajnokságnak.

A Teixeira vezette küldöttségben helyet kapott a nemrég karrierje 1000. gólját megszerző korábbi vb-aranyérmes csatár, Romario és a híres író Paulo Coelho is.

A FIFA augusztus végén és szeptember elején is szemle bizottságot küld Brazíliába, s a végső döntést a szervezet végrehajtó bizottsága mondja ki október 30-án.