Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően nagyszerű mérkőzéssel kezdődött meg a német labdarúgó-Bundesliga 2007-2008-as szezonja. Az első forduló nyitómérkőzésén a címvédő Stuttgart az évek óta bajnoki aranyra ácsingózó Schalkét fogadta, és fordulatos összecsapáson 2-2-re végzett a trónkövetelővel.

Bundesliga, 1. forduló:
VfB Stuttgart - Schalke 04 2-2 (0-1)
VfB Stuttgart:
Schäfer - Boka, Meira, Tasci - A. da Silva (Farnerud ,84.), Hilbert, Hitzlsperger, Khedira, Pardo - C. da Silva, Marica (Ewerthon, 76.)
Schalke: Neuer - de Souza, Bordon, Krstajic, Pander - Asamoah (Bajramovic, 81.), Ernst, Kobiasvili (Rakitic, 70.), Özil (Jones, 45.) - Kuranyi, Lövenkrands
gól: Khedira (63.), Pardo (67. - tizenegyesből), illetve Kobiasvili (25.), Rakitic (76.)

Nehéz frappánsabb, kiélezettebb bajnoki nyitányt elképzelni, mint az előző szezon bajnokának, valamint ezüstérmesének összecsapását a címvédő otthonában.

Az elmúlt bajnokságban nem kis meglepetésre első helyen végző Stuttgart és a régóta csúcsközelben lévő, de az igazán nagy eredményről mindig lemaradó Schalke nem is cáfolt rá a várakozásokra, és parázs csatát vívott a Gottlieb Daimler-stadionban.

A két egykori "sváb" alapembert (Bordon, Kuranyi) is foglalkoztató vendégek az első félidő derekán a grúz válogatott Kobiasvili góljával megszerezték a vezetést, és sokáig őrizték is azt a mind nagyobb fölénybe kerülő hazai csapattal szemben.

A mérkőzés végére 9-0-s szögletarányig, valamint 62-38%-os labdabirtoklási mutatóig jutó vendéglátók nyomása a második játékrész közepén hozta meg gyümölcsét, amikor is négy perc alatt megfordította a mérkőzés állását a VfB.

Sokáig azonban nem örülhettek az előnynek a hazai szurkolók, hiszen nem sokkal stuttgarti vezető gól után az akkor mindössze hat perce pályán lévő Rakitic is beköszönt, mint utóbb kiderült, pontot érő gólt szerezve ezzel csapatának.