Társoldalunk:

Pazar Honvéd, vigasztalódó Debrecen

2007.08.11. 19:27

NB I., 4. forduló
REAC - Tatabánya 3-2 (2-0)
Rákospalota, 500 néző
v.: Bede F. (Márton Zs., Butkai Zs.)
REAC: Farkas B. - Horváth G. (Dinka, 46.), Cseri, Kapcsos, Sallai B. (Virágh, 59.) - Nagy T., Erős K., Polonkai, Madar Cs. (Varga Z., 46.) - Nyerges, Torma
Tatabánya: Poleksic - Farkas V., Dienes, Filó T., Németh A. - Kriston (Nógrádi, 46.), Ughy, Weisz, Hajdú - Pérez, Horváth P. (Sándor, 62.)
gól: Nyerges (9., 63.), Torma (13.), illetve Filó T. (61.), Nógrádi (92.)
sárga lap: Horváth G. (45.), Erős K. (53.), Nagy T. (66.), illetve Ughy (92.)
kiállítva: Dienes (90.)

9. perc: előnybe került a REAC! A tizenhatoson belül Nagy Tamás 12 méterről leadott lövése egy védőn megpattanva Nyerges elé került, aki 11 méterről a bal alsóba helyezett (1-0).

12. perc: növelte vezetését a hazai együttes! Madar ugratta ki zseniálisan Tormát, aki miután egészen a kapu torkáig vezette a labdát, a kapust elfektetve lőtt a hálóba (2-0).

27. perc: Nyerges átadása után Madar került helyzetbe, de a hazai játékos 20 méteres lövését Poleksic bravúrral védte.

61. perc: szépített a Tatabánya! A vendégek jutottak szabadrúgáshoz a kaputól 18 méterre, és Filó mesterien csavart a jobb felsőbe (2-1).

63. perc: ismét két gólra nőtt a hazai vezetés! Torma jobb oldali szögletét Nyerges 5 méterről fejelte a hálóba (3-1).

82. perc: Nagy Tamás távoli lövését Poleksic ütötte szögletre a bal sarokból.

90. perc: egy előrevágott labdára Dienes és Nyerges rajtolt, majd a tatabányai játékos kézzel ért a labdához, amiért a játékvezető kiállította.

92. perc: Faragott a hátrányból a Tatabánya! Németh beadását az érkező Nógrádi 10 méterről fejelte a hálóba (3-2).

Egész játékrészben a jóval aktívabb és kombinatívabb hazaiak hamar megnyugtató előnyre tettek szert, ez azonban nem tett jót a mérkőzésnek, mert a fővárosiak játéka leült, a vendégek pedig képtelenek voltak felpörögni, így az utolsó negyedóra csendes unalomban telt el.

A szünet után sem változott a játék képe, még akkor sem, amikor a vendégek Filó találatával felzárkóztak, mivel két perc múlva újból a hazaiak örülhettek. A hazaiak a biztos vezetés tudatában visszavettek az iramból, de végül megszerezték a három pontot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK