Társoldalunk:

Pazar Honvéd, vigasztalódó Debrecen

2007.08.11. 19:27

NB I., 4. forduló
FC Fehérvár - Vasas 5-2 (3-1)
Sóstói-stadion, 1000 néző
v: Solymosi
Fehérvár: Sebők - Kocsis G., Koller, Horváth G., Mohl (Csobánki, 69.) - Bozic, Farkas - Simek (Dvéri, 63.), Sitku, Dajic, Nagy D. (Vayer, 55.)
Vasas: Németh G. - Balog Zs., Kovács G., Unierzyski, Tóth A. - Kincses, Pavicevic (Kiss K., 73.), Somorjai, Németh N. (B. Tóth, 65.) - Rebryk (Bükszegi, a szünetben), Lázok
gól: Sitku (6., 32. - 11-esből), Dajic (24.), Farkas (60.), Bozic (76.), illetve Rebryk (28.), Lázok (85. - 11-esből)  
kiállítva: Kovács G. (32.)
sárga lap: Farkas (45.), Nagy D. (45.), illetve Balog (15.), Pavicevic (20.), Kincses (43.), Kiss G. (90.)

6. perc: megszerezte a vezetést a hazai csapat! Dajic iramodott meg a bal oldalon, és beadását Sitku vágta a hálóba (1-0)

24. perc: kétgólos lett a fehérvári előny! Sitku tartotta meg a labdát a védőjétől szorongatva, majd Dajic elé játszott, aki a kapuba lőtt (2-0).

29. perc: szépített a Vasas! Lázok törhetett egyedül kapura, akinek lövését még védte Sebők, de a kipattanót Rebryk a hálóba továbbította (2-1).

31. perc: Sitku megszerezte második találatát! Kovács Gábor rántotta le a büntetőterületen belül Dajocot, amiért a játékvezető kiállította vendég védőt, és tizenegyest adott a hazaiaknak. A letett labdát Sitku magabiztosan lőtte a hálóba (3-1).

56. perc: szép akció végén Vayer 8 méteres lövését védte bravúrral Németh.

60. perc: Farkas Balázs is betalált! Sitku passzolt a hazai középpályás elé, aki 25 méterről a hálóba bombázott (4-1).

76. perc: ötödik találatát is megszerezte a Fehérvár! Dajic adott be a jobb oldalról, és az érkező Bozic 15 méterről lőtt a hálóba (5-1).

85. perc: B. Tóth tört be a büntetőterületre, ahol Kocsis buktatta, a játékvezető pedig tizenegyest adott a vendégek javára. A büntetőt Lázok higgadtan lőtte a jobb sarokba (5-2).

A Fehérvár az első percektől támadólag lépett fel, és a rendkívül hatékony Dajic-Sitku párosnak köszönhetően kétgólos vezetéssel zárták az első félidőt a kiállítás miatt tíz főre fogyatkozó vendégek ellen.

A szünet után lendületben maradtak a fehérváriak, és nagyszerű formában játszó Sitku vezetésével sorra dolgozták ki helyzeteiket. Az emberhátrányban játszó vendégek mindent megtettek a csúfos kudarc elkerüléséért, de a jó napot kifogó hazaiak így is háromgólos győzelmet arattak Mészöly Géza együttese felett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK