Társoldalunk:

Már nem veretlen a Nyíregyháza, s nem nyeretlen a Sopron

2007.08.18. 18:38

Soproni Liga, 5. forduló:
Tatabánya - FC Sopron 0-1 (0-0)
Tatabánya, 1000 néző
v.: Sápi
Tatabánya: Poleksic - Kriston, Farkas V., Filó, Németh A. - Ughy (Sándor, 69.), Balogh Z. (Megyesi, 75.), Weisz, Hajdú - Perez, Horváth P. (Ferenczi G., 79.)
Sopron: Varga Z. - Farkas A., Sifter, Dlusztus (Ködöböcz, a szünetben), Csontos (Reinhardt, 71.) - Fehér Z., Pintér, Dancs (Hullám, 20.), Gyömbér - Tchana, Belic
gól: Tchana (63.)
sárga lap: Kriston (45.), Ferenczi (82.), Hajdú (89.), illetve Belics (68.), Ködöböcz (85.)

3. perc: Ughy előtt adódott egy lehetőség, miután egy lecsorgó labdát azonnal kapura vágott, de a 20 méteres lövést Varga szögletre tolta.
 
26. perc: Ughy, Perez, Hajdú volt a labda útja. Utóbbi a tizenhatos bal oldalán belülre érve lőtt, a labda, ha nem is sokkal de célt tévesztett.

38. perc: nem az első pontos labdát "osztotta ki" Weisz, aki ezúttal Horváth elé tálalt remekül. A tatabányai támadó jobblábas lövését Varga bravúrral hárította.
 
58. perc: óriási vendéghelyzet maradt ki. Gyömbér szögletére Fehér érkezett a legjobb ütemben, ám 4 méterről leadott fejesét a gólvonalon álló hazai védő kibólintotta.

63. perc: ezúttal is Gyömbér volt az egyik főszereplő. A soproni játékos remek labdával ugratta ki társát. Tchana védőktől nem zavartatva 7 méterről mattolta Poleksic kapust (0-1).

Mindkét csapat számára létfontosságú volt a győzelem megszerzése. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, majd a későbbiekben is aktívabban támadott a Tatabánya. A vendégek Varga védéseinek köszönhették, hogy gól nélkül zárult az első 45 perc.

Fordulás után viszont a térfelekkel együtt a játék képe is megfordult. Détári Lajos alapos fejmosást tarthatott, mivel játékosai érezhetően átvették az irányítást. A második játékrész közepén meg is született a soproni gól, ez viszont annyira kényelmessé tette a vendégeket, hogy ezt követően az eredmény tartásán kívül másra nem nagyon törekedtek.

Ami ennél is meglepőbb, hogy hátrányuk ellenére a hazaiak nem tudtak váltani, így mindössze egy találat döntött a vendégek javára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK