Vágólapra másolva!
Várhidi Péter szövetségi kapitány két játékost leszámítva kijelölte a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatát a Puskás Ferenc-stadionban sorra kerülő szerda esti, Olaszország elleni barátságos mérkőzésre. A csapat elszántan készül, Gera Zoltán szerint a maximumot kell kihozni a jó eredményhez, míg Fülöp Márton nem szeretne két gólt kapni.

A csapat gödi szálláshelyén tartott sajtótájékoztatón a szakvezető elárulta, hogy a kapuban Fülöp Márton kezd, míg a védelemben Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland és Vanczák Vilmos kap szerepet. A középpályán kizárólag Hajnal Tamás helye biztos, a másik két - inkább védekező feladatokat kapó - játékos kiléte még kérdéses.

A két helyre öten, Filkor Attila, Vass Ádám, Leandro, Tóth Balázs és Tőzsér Dániel pályáznak. A csatársorban Gera Zoltán, Priskin Tamás és Dzsudzsák Balázs kezd.

"A védekező középpályás kulcsposzt lesz és a pillanatnyi megérzésem fogja eldönteni, hogy ki lesz a kezdő. A világbajnok ellen egészen elképesztő koncentrációra lesz szüksége annak, aki szerepet kap, amit szerintem nem is lehet végig bírni 90 percen át" - elemezte a kérdőjeles pozíciók fontosságát Várhidi, aki hozzátette, várhatóan mind a hat engedélyezett cserelehetőségét ki fogja használni.

A szakember az [origo]-nak elmondta, Vass és Tóth közül valamelyik biztosan pályán lesz, hiszen ők ketten képesek labdaszerzésekkel stabilitást adni a védelemnek. "Csak az a félő, hogy a bizonyítási vágy miatt esetleg túlpörög a csapat, figyelni kell arra, hogy a a nagy nyerési vágy ne menjen át bénultságba" - nyilatkozta a szakember.


A tréner az ellenfélről elmondta, hogy szerinte taktikailag a világ legfelkészültebb csapatáról van szó, amely ennek megfelelően 3-4 formációt is kitűnően tud alkalmazni, akár egyik pillanatról a másikra tökéletesen át tud állni csere nélkül is.

"Ismerem a játékukat és taktikai repertoárjukat, hiszen 6-7 éve megkülönböztetett figyelemmel követem az olasz futballt. A keret összetétele alapján várhatóan 4-3-1-2-es hadrendben kezdenek majd. Ettől függetlenül nem hozzájuk igazítjuk a játékunkat, azaz akármilyen felállásban is kezdenek, az nálunk sem összetételben, sem taktikailag nem jelent változást" - mondta Várhidi.

Forrás: MTI

Újságírói kérdésre válaszolva Dunai Antal szakmai alelnök, a szövetségi kapitány tanácsadója elmondta, hogy tartalmas és kellemes beszélgetésen van túl a szakvezetővel, akinek elképzeléseivel 99,9 százalékban egyetértett. Hozzátette, bár fontos az eredmény, a mérkőzés barátságos jellegéből fakadóan ez az a találkozó, amikor mindenki bátran húzhat egy-egy cselt, így gyors és bátor játékkal meglephető az olasz együttes, amely vélhetően elsősorban a tavalyi világbajnoki döntő szeptemberi "visszavágójára", a franciák elleni Eb-selejtezőre készül.

Gera Zoltán arról beszélt, örömmel tölti el, hogy hosszú idő után ismét ő lesz a csapatkapitány, mert ez plusz motivációt jelent a számára. Ő is annak a reményének adott hangot, hogy bátor és fegyelmezett játékkal olyan eredmény is elérhető lehet, amelyre a világon mindenhol felkapják a fejüket.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint már több mint 30 ezer jegy elkelt a mérkőzésre.

Szkeptikus a magyar drukker

A szokásoknak megfelelően kikértük olvasóink véleményét a világbajnok olasz válogatott Magyarországra érkezése kapcsán. Kérdésünk egyszerű volt: mit gondol a mérkőzés végki menetelét illetően?

Közel 12 ezren adták le szavazatukat, s olvasóink 81 százaléka úgy véli, csúnya verést kap a Várhidi-csapat. 12 százalék szerint reszketnie kell a világbajnoknak, mert meglepetés éri a Puskás-stadionban, míg 7 százalék már megelégedne a 2000-ben elért 2-2-es eredmény megismétlésével is.