Társoldalunk:

Két perc alatt eldöntötte a Loki a szünet után

2007.08.25. 18:24

Soproni Liga, 6. forduló:
Paksi FC - Nyíregyháza 3-0 (0-0)
Paks, 1500 néző
v.: Solymosi
Paks: Kovács A. - Molnár Z., Éger (Kiss T., a szünetben), Salamon, Hanák - Tamási G., Horváth S. - Márkus, Buzás (Heffler, 88.), Báló - Horváth F. (Vári, 90.).
Nyíregyháza: Lazareanu - Zaleh, Bagoly (Sipos T., 74.), Ambrusz, Cornaci - Hegedűs T., Zabos - George, Moldovan (Minczér, 63.), Lippai - Montvai (Szilágyi N., 72.).
gól: Hanák (47.), Horváth F. (70.), Márkus (90.)
sárga lap: Molnár Z. (28.), illetve Zabos (18.), George (30., 52.), Bagoly (64.)
kiállítva: George (52.), Ambrusz (72.)

Többnyire mezőnyjáték folyt a pályán az első negyvenöt percben. A paksiak Buzás megmozdulásai révén veszélyeztettek, míg nyíregyházi oldalon a szabadrúgások és szögletek hordozták magukban a gólveszélyt. Igazi nagy helyzet azonban nem alakult ki.

A második félidő elején Hanák bombagóljával szinte az első támadásából vezetést szerzett a Paks, a nyírségiek pontszerzési reményei pedig akkor úsztak el végérvényesen, amikor George az 52. percben műesésért megkapta második sárga lapját, ami kiállítást ért. A folytatásban a remekül játszó Buzás Attila jobbnál jobb labdákkal tömte társait, s egy akció végén Horváth Ferenc megduplázta a hazai előnyt.

Ambrusz lerántásért kapott piros lapja után teljesen szétesett a vendégek játéka, a paksiak győzelmét nem fenyegette veszély, sőt az utolsó percben a harmadik gólt is megszerezték Lengyel Ferenc tanítványai. A hazaiak szakvezetője kedden ultimátumot fogalmazott meg, mely szerint, ha soron következő két találkozón nem szerez hat pontot a Paks, távozik. A Nyíregyháza ellen az első lépést megtette a csapat, jövő szombaton a Tatabánya következik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK