Társoldalunk:

Hajrágólok és Liverpool-parádé a Premier League-ben

2007.09.01. 18:29

Az Internazionale Zlatan Ibrahimovic duplájával nyert az Empoli otthonában a Serie A második fordulójának nyitómérkőzésén. A címvédő így az Udinese elleni döntetlen után megszerezte első győzelmét, míg az Empoli két vereséggel kezdte a szezont, a milánóiak ugyanakkor ezúttal is szívós ellenféllel találták szembe magukat, és keményen meg kellett küzdeniük a sikerért.

Annak ellenére, hogy hamar megszerezték a vezetést a Stadio Castellaniban. A 14. percben Ibrahimovic vette hasznát hosszú lábainak, a jobb oldali kapufánál Maicon keresztlabdáját irányíotta a hálóba a kapus lába között. A 37. percben válaszolhatott volna az Empoli, ám Antonini 7 méterről az üresen tátongó hosszú sarok mellé lőtt. Az első félidőt Suazo két nagy helyzte zárta le, gyilkos bombáját Balli hatástalanította, míg közeli próbálkozásába Giacomazzi tette bele a lábát az utolsó pillanatban.  

A szünet után előbb ismét Suazo tesztelte le Ballit, majd a másik oldalon Moro távoliját ütötte ki Toldo. Tovább támadott az egyenlítésért az Empoli, Pozzi fejesét épphogy kispárgázta az Inter kapusa a 69. percben. Az idő haladtával egyre többet kockáztatot a hazai együttes, így várható volt, hogy ha nem sikerül gólt szereznie, előbb-utóbb megpecsételheti a sorsát egy milánói kontra. Így is történt, a 83. percben Figo, César, Ibrahimovic volt a labda útja, a svéd csatár pedig közelről eldöntötte a mérkőzést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK