Vágólapra másolva!
Hajnal Tamás góljával az újonc Karlsruhe 1-0-ra legyőzte a bajnok Stuttgartot a Bundesliga 4. fordulójában, a Hamburg pedig 1-1-et játszott a Bayern Münchennel, amely így már nem százszázalékos. A Chelsea-nek is megszakadt egy sorozata, a Kékek tizennyolc találkozó óta veretlenek voltak a Premier League-ben, de most kikaptak 2-0-ra az Aston Villa otthonában. A Serie A-ban a Juventus a csereként beállt, és három gólpasszt adó Mauro German Camoranesi vezérletével győzött Cagliariban, míg az újonc Napoli 5-0-ra verte az Udinesét. 

Sok helyzetet hozott a Cagliari-Juventus meccs első félideje, főleg a szárdok előtt adódtak lehetőségek, de a szünetre mégis 0-0-val vonultak a csapatok. Aztán Claudio Ranieri behozta Camoranesit aki később nyerőembernek bizonyult, első nagy jelenetét az 54. percben láthatta a közönség, amikor egy beadás után testi épségét veszélyeztetve tette tovább a labdát, amit Trezeguet spiccel pöckölt a hálóba két lépésről.

Gyorsan jött a Cagliari válasza, Matri került a földre Legrottaglie szorításában, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, és bár Buffon beleért Foggia lövésébe, a kapufáról végül a gólvonal mögé pörgött a játékszer. A vezetést is megszerezhette volna a hazai csapat, Fini beadása után Bianco szinte az üres kapuval állt szembe, de Buffon előkerült a semmiből, és hihetetlen bravúrral hárítani tudott.

A 77. percben ismét a Juvénál volt az előny, Camoranesi startolt egy előreívelt labdára, és a rosszul kimozduló Fortin fölött kapura emelt, Del Piero pedig centikkel a gólvonal előtt beljebb segítette a labdát. Megint postafordultával jött a Cagliari egyenlítése, ezúttal Zebina lerántása ért büntetőt, amit Foggia ismét a bal sarokba küldött.

A francia védő nagyon kiborult az esetnél, reklamálása piros lapot eredményezett, de még az öltözőbe menet kiosztott egy rendezőt, előbb csak verbálisan, majd egy balul sikerült pofon formájában. Két percig tartott csak a Cagliari létszámfölénye, mert Del Grosso megkapta második sárgáját, a végén pedig a Zebráké volt a slusszpoén, Camoranesi szabadrúgását Chiellini bólintotta a rövid alsóba, kialakítva a 3-2-es végeredményt.

Forrás: EPA

Totti ebből a lövésből szerezte meg a Roma harmadik gólját

A Palermo és a Napoli is vendégként tudott nyerni, a szicíliaiak már az első félidőben megterhelték egy négyessel a Livorno hálóját, így az is belefért, hogy a második félidőt 2-0-ra elveszítsék, míg az újonc az Udinesét ütötte ki 5-0-ra. A Roma Aquilani gyönyörű góljával hamar megtörte a Siena ellenállását, aztán a hajrában a Barcától vett Giuly és az előző idény gólkirálya, Totti tette fölényessé a sikert.

A Reggina az utolsó percben egyenlített a Torino ellen, az Atalanta magabiztosan söpörte be a három pontot a Parma kárára, a Catania és a Genoa pedig nem bírt egymással, mint ahogy az esti meccsen a Sampdoria és a Lazio sem. A forduló rendhagyó módon hétfőn fejeződik be, amikor az európai Szuperkupa-győztes Milan a Fiorentinával találkozik a San Siróban.

Serie A, 2. forduló:
Atalanta - Parma 2-0 (1-0)
gól:
Zampagna (21., 11-esből), Carozzieri (65.)

Cagliari - Juventus 2-3 (0-0)
gól:
Foggia (56., 81., mindkettőt 11-esből), illetve Trezeguet (54.), Del Piero (77.), Chiellini (90.)
piros lap: Del Grosso (83.), illetve Zebina (81.)

Catania - Genoa 0-0

Livorno - Palermo 2-4 (0-4)
gól: Rossini (54.), Grandoni (74.), illetve Rinaudo (9.), Miccoli (27., 37.), Amauri (41.)

Roma - Siena 3-0 (1-0)
gól: Aquilani (17.), Giuly (82.), Totti (89.)

Torino - Reggina 2-2 (1-1)
gól:
Rosina (45.), Ventola (58.), illetve Amoruso (31.), Cozza (90.)

Udinese - Napoli 0-5 (0-2)
gól: Zalayeta (16., 70.), Domizzi (41.), Lavezzi (65.), Sosa (81.)

Sampdoria - Lazio 0-0
piros lap: Ziegler (82., Sampdoria)

Ibrahimovic duplájával nyert az Interhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070901-hajragolok-es-liverpoolparade-a-premier-leagueben.html?pIdx=2