Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton Székesfehérváron Bosznia-Hercegovina ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Várhidi Péter szövetségi kapitány szerint a nemrég eltelt időszakban más lett a csapat megítélése.

"A nyugat-európai futballban korábban elhelyeztek minket egy szintre, de úgy érzem, ez most megváltozott. Az olaszok elleni győzelmet követően a világon már mindenhol tudják, hogy itt Magyarországon elindult valami" - kezdte hétfői sajtótájékoztatóján a szakember.

"Semmi különös változás nincs a keretben, egyedül Leandro sérült meg vasárnapi bajnokin, de ő is velünk tart az edzőtáborba. Az elkövetkezendő időszakban főként a játék taktikai elemeit gyakoroljuk majd. Megpróbálunk a lehető legtökéletesebben felkészülni a bosnyákokból. Abból a szempontból könnyebb a helyzetünk, hogy már játszottunk velük, de sajnos, például a legutóbbi mérkőzésükről készült felvételeket a mai napig nem kaptuk meg. Ezen a téren nem bizonyultak túlságosan együttműködőnek." - folytatta Várhidi.

A keretből egyelőre hiányzik Tőzsér Dániel, aki az AEK Athénnal hétfő este a Sevilla ellen játszik Bajnokok Ligája-selejtezőt, a Svájcban légióskodó Vanczák Vilmos, valamint az MTK-s Bori Gábor, akinek a ZTE ellen vannak még bajnoki kötelezettségei.

"Nincsen sok okom a változtatásra a kezdőcsapatban. Talán középen van egy-két kérdés, hiszen a labdaszerzés a mai futball meghatározó eleme. Elől majd arra kell figyelnünk, hogy Hajnal Tamás és Gera Zoltán megfelelően váltson, azaz adott esetben tehermentesítsék egymást" - tette hozzá a szakvezető.

Gera Zoltán csapatkapitány szerint nem szabad kiindulópontnak tekinteni az augusztusi, világbajnok olaszok felett aratott bravúros diadalt:

"Úgy gondolom, az a legfontosabb, hogy az olaszok elleni találkozót mostantól kezdve felejtse el mindenki, mert ha ez nem így lesz, akkor kikapunk. Biztos vagyok benne, hogy a bosnyákok elleni összecsapás nehezebb lesz, mint az olasz, ezt akár írásba is adhatom. Tény, remekül teljesítettünk a világbajnok ellen, de az igazi mérce mégiscsak egy Európa-bajnoki selejtező. Itt a lehetőség, hogy elnyerjük az emberek bizalmát, hiszen ha jó játékkal tudunk nyerni, akkor legközelebb már nem az olaszok miatt jönnek ki negyvenezren a Puskás Ferenc-stadionba, hanem miattunk".

A gárda hétfőtől Tatán készül, majd csütörtökön 18 órától nyilvános edzést tart a székesfehérvári stadionban. A szombati mérkőzés az olasz Matteo Trefoloni sípjelére kezdődik délután 4 órakor.