Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapatának eladásával immáron a brit sajtó is részletesen foglalkozik, több angol weboldal (Hemscott, Teamtalk, Skysports, Yahoo) is beszámolt arról, hogy a Sheffield United elnöke, Kevin McCabe hamarosan ajánlatot tesz a zöld-fehér klub megvásárlására.

A beszámolók szerint McCabe biztos benne, hogy jó helyre fektetné be a pénzét, ha megvenné a Ferencvárost és az Üllői úti telket, az ingatlanmágnásnak ugyanis nagy tapasztalata van már a futballklubok "felfuttatásában".

A Sheffield United tavaly még a Premiershipben szerepelt, idén újra cél a feljutás a gárdánál, s ha McCabe cége, a Scarborough Holdings megvásárolná a Ferencvárost, akkor a magyarországi egyesületnél (is) egyértelműen az lenne a terv, hogy ismét nagycsapat legyen az FTC-ből. Az angol pénzember egyébként 90 százalékos tulajdonrésszel bír a kínai Csengdu Blades nevű futballklubban, amely szintén sikerressé vált McCabe-ék megjelenése óta.

A Plymouth futballcsapatának az oldala is beszámol a "Fradi-ügyről", mégpedig annak kapcsán, hogy a gárda játékosa, Tímár Krisztián korábban ugye épp a magyar fővárosi együttestől igazolt az Argyle-hoz.

Az angol források megemlítik, ha a Sheffield-tulaj megveszi a Fradit, akkor azzal nemcsak anyagilag, de szakmailag is jól jár a magyar klub, hiszen a Unitedből fiatal tehetségek érkezhetnek majd az Üllői útra, ráadásul egy új, avagy egy újjáépített stadionban szurkolhatnak majd a zöld-fehér fanatikusok.

S ha az üzlet megköttetik, akkor - mint ahogy az MTK-Liverpool együttműködés keretében is történt - a fradista reménységeknek is jó esélyük lehet arra, hogy kipróbálják magukat Angliában.