Vágólapra másolva!
Várhidi Péter szövetségi kapitány a bátor játék diadalaként jellemezte a magyar labdarúgó-válogatott szombati, bosnyákok felett aratott győzelmét az Európa-bajnoki selejtezősorozat C csoportjában.

"A bátorság volt a kulcs. Amit nem tűrök el, azok a felesleges oldalpasszok, az alibi futball. Gera, Feczesin, Dzsudzsák és Hajnal egyaránt nagy lelkesedéssel játszott, ami garancia volt a támadó futballra" - értékelte a székesfehérvári találkozót a szakvezető.

Várhidi elmondta, hogy a rivális semmi váratlannal nem tudta meglepni együttesét, ahogy arra számított, erős támadójáték, de sebezhető védelem jellemezte a bosnyák csapatot.


Várhidi- és Gera-értékelés közvetlenül a meccs után

"Voltak holtpontjaink, így a bosnyákoknak is megvoltak a lehetőségeik, de ők inkább egyéni hibákból kerültek helyzetbe, semmint kidolgozott akciókból. Ezek a megingások elsősorban arra vezethetők vissza, hogy fiatal csapatunk van, ráadásul ezúttal több játékosomat betegség hátráltatta. Ennek ellenére megítélésem szerint motiváltan futballoztunk, s végig kézben tartottuk a mérkőzést" - elemezte az előforduló hibákat Várhidi.

A szerdai, törökországi mérkőzésre áttérve megjegyezte, hogy szeretnének hasonlóan futballozni, azt azonban hozzátette, ez sokkal nehezebbnek ígérkezik, mivel minőségileg erősebb csapattal találkoznak, ráadásul idegenben, ahol nem számíthatnak a lelkes és ezúttal is sokat segítő magyar szurkolók buzdítására.

Forrás: MTI

A bosnyák drukkereknek sok okuk nem volt az örömre, jobb híján petárdáztak

"A törökök váratlan máltai döntetlenje sem jött jól, mivel így nyilvánvalóan kettőzött erővel küzdenek majd ellenünk, hogy kijavítsák hibájukat, ugyanis még egyszer nem hibázhatnak, különben lemaradnak az Eb-részvételért folyó harcban" - fogalmazta meg várakozását a következő ellenféllel kapcsolatban Várhidi.

A sérülésekről egyelőre nem tudott bővebb tájékoztatást adni a szövetségi kapitány, annyit azonban elárult, jelenleg Szélesi Zoltán állapota tűnik kissé aggasztónak, valamint nem javult a vírusos fertőzéssel bajlódó, s emiatt szombaton pályára sem lépő Priskin Tamás állapota.

"Hasonló fegyelmezettséget és motiváltságot várok csapatomtól, mint amilyet Olaszország ellen mutatott" - zárta szavait Várhidi.