Vágólapra másolva!
Bőven volt miből válogatni eheti gólszépségversenyünk összeállításakor, hiszen a topligák hagyományosan erős kínálatán kívül a hétközi Eb-selejtezőkön is megrengette egy-egy bomba a focivilágot, valamint elkezdődött a női világbajnokság is, amelynek főszereplői ha erőben nem is vehetik fel a versenyt a férfiakkal, a technikás megoldások terén ugyanúgy képesek a gyönyörködtetésre.

A 3. fordulóban elszenvedte első vereségét a Juventus, a zebramezeseket otthonukban tréfálta meg az Udinese, a győztes találat kiváló csapatmunkából született, a dicsőséget pedig megint a válogatottban szerdán duplázó Antonio Di Natale aratta le, aki a kimozduló Buffon felett stukkolta a hálóba a labdát.

160001outform.html400350


Az elmúlt hét legnagyobbat szóló találatát James McFadden vitte be, a skót támadó Párizsban akkora gólt rúgott, hogy egész Franciaország beleszédült, elsősorban persze azért, mert ezzel a vereséggel immár pengeélen táncol a vb-ezüstérmes válogatott Eb-szereplése, míg Skócia a csoport élére ugrott.

160002outform.html400350


Maradva az Eb-selejtezőknél, ugyancsak jól eltalálta a labdát John Arne Riise a norvég-görög meccsen, amivel legalább az egyik pontot otthon tartotta az északiaknak, noha ez egyelőre csak csoport harmadik helyéhez elég a számukra.

160003outform.html400350


Továbbra is nagy formában van a Sevilla, az andalúzok roppant magabiztosan húzták be a Recreativo Huelva elleni meccsüket, amivel még úgy is második helyen állnak a tabellán, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak riválisaiknál. A vasárnapi négy gólon Kerzsakov és Kanouté osztozott testvériesen, egyik sem volt csúnya, mi azonban a mali csatár második dugóját találtuk a legszebbnek.

160004outform.html400350


A Sevillához hasonlóan a listavezető Real Madrid is hibátlan maradt az Almeria ellen, a királyiak háromból három meccset nyertek, elsősorban a holland középpályás Wesley Sneijder vezérletével. Az Ajaxból érkezett játékos szinte állandó résztvevője heti gólszépségversenyünknek, ezúttal ismét egy parádés szabadrúgással nevezett.

160005outform.html400350


Az idei angol bajnokságban némi meglepetésre eddig egyedül az Arsenal nyújt kiegyensúlyozott teljesítményt, az Ágyúsok öt forduló után élre is álltak a tabellán a Tottenham elleni derbi 3-1-es megnyerésével. Adebayor ráadásul nem akármilyen mozdulattal adta meg a kegyelemdöfést a Spursnek a 90. percben.

160006outform.html400350


A brazil válogatott nemcsak a férfiak, hanem a nők mezőnyében is félelmetes ellenfél, két forduló után 9-0-s gólkülönbséggel vezeti csoportját a Kínában zajló világbajnokságon. A második áldozat a házigazda, az első pedig Új-Zéland csapata volt, a szigetországnak lőtt öt gólból talán Cristiane találata a legérdemesebb a bemutatásra.

160007outform.html400350


A múlt héten olvasóink Cristiano Ronaldo lengyelek elleni gólját ítélték a legszebbnek.