Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a Barcelona Lionel Messi vezérletével 3-0-ra legyőzte a Lyont, míg a Sevilla története első BL-meccsén ugyanilyen különbségű vereséget szenvedett az Arsenal vendégeként. Az olasz bajnok Internazionale meglepetésre 1-0-ra kikapott Isztambulban. 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, E csoport:
FC Barcelona - Olympique Lyon 3-0 (1-0)
Barcelona, Nou Camp, v.: Busacca (svájci)
Barcelona: Victor Valdes - Zambrotta, Marquez, G. Milito, Abidal - Touré - Xavi (Dos Santos, 79.) Deco - Ronaldinho (Iniesta, 66.) - Messi (Krkic, 88.) Henry
Lyon: Vercoutre - Clerc, Squillaci, Bodmer, Reveillere - Toulalan - Juninho, Källström (Keita, 83.), Belhadj (Baros, 62.) - Govou, Benzema (Ben Arfa, 75.)
gól: Clerc (21., öngól), Messi (82.), Henry (90.)

Játékosállománya alapján a Barcelonát idén is a végső győzelemre is esélyes csapatok közé kell sorolnunk, a katalánok ugyanakkor meglehetősen visszafogottan kezdték a szezont, hiába a nyáron még Henryval is megerősített álomszerű támadósor, első három bajnokijukból kettő gól nélküli döntetlennel védződött. Igaz, az utóbbi években hazájában egyeduralkodó Lyon sem úgy rajtolt a bajnokságban, ahogy azt hívei tőle megszokhatták, a francia bajnok azonban kezd magára találni, s a hétvégén a Metz 5-1-es legyőzésével felkapaszkodott a tabella második helyére.

Hazai helyzetekkel kezdődött a találkozó, a 7. percben a nyáron éppen Lyonból érkezett Abidal bal oldali beadásáról maradt le centikkel Henry, öt percre rá Deco droppolásába kapott bele Vercoutre.

Henry előkészítése után Ronaldinho a kelleténél eggyel többet tolt a labdán, Messit azonban már nem tudták megállítani a 21. percben, becselezte magát a büntetőterületre, középre adását végül Clerc segítette be a saját kapujába.

Forrás: MTI

A szerencsétlenül járt védő aztán a 38. percben valamit jóvátett a hibájából, Ronaldinho és Messi összjátéka után hősies vetődéssel akadályozta meg az argentint a gólszerzésben.

A 48. percben már senki nem zavarta Messit, ő azonban Xavi pazar átadása után 6 méterről fölé emelte a labdát. A 20 éves csatár ennek ellenére a meccs emberévé avanzsált a 82. percben, miután Deco és Iniesta csikicsukiját követően a bal alsó sarokba helyezett. A hosszabbításban még Henry is a hálóba pofozott egy kapusról kipattanó labdát, megszerezve első barcelonai gólját tétmérkőzésen.

Glasgow Rangers (skót) - VfB Stuttgart (német) 2-1 (0-0)
Glasgow, Ibrox Park, v.: Farina (olasz)
Rangers: McGregor - Hutton, Cuellar, Weir, Papac - Hemdani - Whittaker (Faye, 86.), Ferguson, Thomson, Adam (Beasley, 67.) - Darcheville (Novo, 83.)
Stuttgart: R. Schäfer - Osorio, Tasci, Fernando Meira, Boka - Pardo - Hilbert, Khedira (Bastürk, 78.) - Antonio (Ewerthon, 70.) - Gomez, Cacau
gól: Adam (62.), Darcheville (75., tizenegyesből), illetve Gomez (56.)