Vágólapra másolva!
Lemondott tisztségéről José Mourinho, az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Chelsea menedzsere. A portugál szakember szerda délután telefonon közölte Frank Lamparddal elhatározását, s még öt játékosnak küldött sms-t döntéséről. A londoni klub vezetői egész éjjel tanácskoztak, a vasárnapi, Manchester United elleni rangadón már az izraeli sportigazgató, Avram Grant ül majd a kispadon.

Forrás: [origo] Mourinho-show a kispadon

A Rosenborg elleni 1-1-es Bajnokok Ligája-mérkőzés követően lemondott tisztségéről
José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője. A váratlan döntést követően a szakvezető felhívta Frank Lampardot telefonon, további öt játékosának pedig sms-üzenetet küldött, amelyben közölte, lemondott, s sajnos többet nem látja már őket.

A The Times úgy tudja, hogy a portugál tréner ügynöke, Jorge Mendes csütörtökön repül Londonba, hogy megállapodjon a klubbal a végső elszámolásról.

Mourinho távozását követően a klub főemberei (Peter Kenyon igazgató, Bruce Buck elnök és Roman Abramovics elnök jobbkeze, Eugene Tenenbaum) vésztanácskozást tartottak a Stamford Bridge-en.

Sajtóértesülések szerint egyébként Mourinhót csütörtökön egyébként is kirúgták volna a Chelsea-től. A Daily Mirror úgy tudja: a fent említett tanácskozáson a portugál tréner jövője került volna szóba, Abramovics el is halasztotta moszkvai üzleti útját. Mourinho állítólag ezt megneszelte, és elébe ment az eseményeknek.

A csapat játékosai relaxáció és összetartás gyanánt az este moziba mentek, ahol "véletlenül" éppen a Chelsea-ről készült filmet, a Blue Revolutiont nézték meg...

Roman Abramovics és José Mourinho viszonya az utóbbi félévben megromlott, az orosz milliárdos a nyáron már edzőt is keresett, de fő kiszemeltje, Jürgen Klinsmann nem vállalta a feladatot. Mourinho így a nyáron új, ötéves szerződést kötött, amelynek értelmében évi 5,2 millió fontot keresett (volna).

A csapat a portugál szakvezetővel 50 év után lett ismét angol bajnok, ám a két aranyérem sem volt elég Abramovicsnak, ugyanis Európa meghódítása, azaz a Bajnokok Ligája-diadal nem sikerült.

A The Times három edzőt nevezett meg utódjelöltként: a holland Guus Hiddink, aki jelenleg az orosz szövetségi kapitányi posztot tölti meg, a német Jürgen Klinsmann, illetve a francia Didier Deschamps, aki a Monaco mellett ült már a Juventus kispadján is.

A befutó azonban a sportigazgató, Avram Grant lett, aki korábban dolgozott a Maccabi Tel-Aviv, a Maccabi Haifa, illetve az izraeli válogatott élén.