Vágólapra másolva!
Lázadást készítenek elő a Chelsea legjobb labdarúgói az eddigi vezetőedző, José Mourinho távozása miatt - legalábbis a pénteki brit sajtó értesülései szerint.

A Chelsea FC előző nap jelentette be hivatalosan is, hogy "közös megegyezéssel" megválnak Mourinhótól, mert "ellehetetlenültek" a kapcsolatok a portugál tréner és a klub között.

Az együttes hivatalos közleménye külön hangsúlyozta, hogy nem Mourinho kirúgásáról van szó. A pénteki brit sajtó viszont mégis úgy véli, hogy az edzőt - a 102 éves futballklub eddigi legsikeresebb trénerét, aki 2004-es szerződtetése óta kétszer bajnokságot és egyszer FA-kupát nyert a csapattal - egyszerűen kidobták, mivel összekülönbözött a klub milliárdos orosz tulajdonosával, Roman Abramoviccsal.

A Daily Mirror úgy tudja, hogy a játékosok, akik általános döbbenettel fogadták Mourinho távozásának hírét, ezt nem hagyják annyiban. A lap értesülése szerint Didier Drogba és Frank Lampard "lázadást" készít elő, jóllehet ennek részletei a beszámolóból nem derülnek ki.

A Mirror szerint ugyanakkor a Chelsea mindkét sztárja követheti a távozó Mourinhót, csakúgy, mint Ricardo Carvalho, Michael Essien és Florent Malouda.

Az esetleges távozásokkal kapcsolatban a lap azt írja, hogy a Stamford Bridge-en zajló fejleményeket "a Barcelona és az Internazionale is figyeli".

A brit sajtóban továbbra is tartják magukat azok az értesülések, hogy a Mourinho helyére szakvezetőnek kinevezett izraeli Avram Grant csak átmeneti megoldás, és Abramovics a holland Guus Hiddinket - az orosz válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát - akarja Londonba csábítani.