Vágólapra másolva!
Az éllovas AS Roma 2-2-es döntetlent játszott a vendég Juventusszal az olasz labdarúgó-bajnokság vasárnapi rangadóján, a fővárosiak először hibáztak ebben a szezonban. A címvédő Inter "átmentette" isztambuli formáját, s csak egy pontot szerzett a sereghajtó Livorno otthonában. A Premier League csúcsmeccsén a Manchester United viszonylag könnyedén győzte le 2-0-ra a José Mourinho távozása után először meccselő Chelsea-t. Hajnal Tamás végig játszott a Bayern München ellen, a Karlsruhe a magyar légiós jó teljesítménye ellenére is 4-1-re kikapott a Bundesligában. A Real Madrid szenvedett az újonc Valladolid ellen, Javier Saviola mentett pontot a címvédőnek a Primera Divisiónban.

A negyedik fordulóig kellett várni a Seria A első igazi rangadójára, amelyen az éllovas AS Roma az élvonalba idén visszakerült Juventust fogadta. A fővárosiak bombaformában kezdték az idényt, hiszen nemcsak a első három bajnokijukon maradtak hibátlanok, de magabiztosan behúzták az Inter elleni Szuperkupa-döntőt, valamint a Dinamo Kijev elleni BL-találkozót is, öt mérkőzésen tíz gólt szereztek, és mindössze egyet kaptak. Nem véletlen, hogy Luciano Spalletti erre a szezonra már komolyabb célokat tűzött ki csapata elé, a vezetőedző szerint immár nem fordulhatna elő a Farkasokkal egy olyan fiaskó, amelybe az előző BL-sorozatban az Old Traffordon belefutottak.

A Juventusról ezzel szemben az első három forduló alapján nem lehetett megmondani, mennyire viselte meg az egyéves száműzetés, az együttes ugyan két sikerrel kezdte a szezont, ám a múlt héten hazai pályán nagy meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett az Udinesétől.

Ehhez képest a 17. percben a vendégek jutottak vezetéshez a Stadio Olimpicóban, Iaquinta beadásából Terezeguet fejelt a jobb felső sarokban, megszerezve századik gólját az olasz élvonalban. (A 29 esztendős francia csatár 2001. október 21-én, az AC Milan ellen talált be először a kapuba a Serie A-ban; mostanáig összesen 145 találatot könyvelhet el a Juventus színeiben: száz a Serie A-ban, 15 a Serie B-ben, 2 az olasz kupában, 1 az olasz Szuperkupában és 27 a Bajnokok Ligájában került a neve mellé.)

A Romát meglehetősen felpiszkálta a kapott gól, a torinóiak nem is bírták sokáig a nyomást, a 30. percben jött Totti, és hat perc alatt megfordította az állást: a csapatkapitány előbb szemben a kapuval, határozottan kilőtte a jobb alsó sarkot, majd Aquilani bombája után segítette a hálóba a kipattanót.

Forrás: EPA

Totti nem volt elkeseredve a "hatperces duplázást" követően

A zebramezeseknek a félidő vége előtt két lehetőségük is volt az egyenlítésre, először Del Piero hibázta el a kaput a 11 méterről, aztán Nedved fejese után a menteni igyekvő Juan csúsztatott kis híján a saját kapujába.

A remek első félidőt egy visszafogottabb második követte, habár Del Piero gondoskodhatott volna arról, hogy a 49. percben minden elölről kezdődjön, de fölékőtte a Nedved buktatásáért megítélt büntetőt. Hasonlóan nagy helyzetet puskázott el a másik oldalon Perrotta is, aki Taddei jobb oldali beadása után a kapu torkából rúgta ki a labdát.

Az 55. percben Totti bikázott rá egy szabadrúgást, a Buffonról kijövő labdát Mancini közelről újfent a kapusba püffölte, majd negyedóra múlva ismét Perrotta hagyott ki közelről egy helyzetet.

Ám hiába járt közelebb az újabb gólhoz a hazai csapat, a 87. percben némi szerencsével a Juventus egyenlített ki: Chiellini bedobásába Iaquinta tette bele a fejét, a kétségbeesett Juan már csak kísérni tudta a hálóig a labdát.

A hazai botlás ellenére a Roma továbbra is két ponttal vezeti a tabellát, hiszen sem az Inter, sem a Napoli nem tudott nyerni a Livorno, illetve az Empoli otthonában.

Serie A, 4. forduló:
AS Roma - Juventus 2-2 (2-1)
gól:
Totti (30., 36.), illetve Trezeguet (17.), Iaquinta (87.)

Atalanta - SS Lazio 2-1 (1-0)
gól:
Langella (43.), Zampagna (90.), illetve Mutarelli (69.)

Cagliari - Palermo 0-1 (0-1)
gól:
Zaccardo (15.)

Catania - Fiorentina 0-1 (0-1)
gól:
Mutu (4.)
piros lap: Baiocco (79., Catania)

Empoli - SSC Napoli 0-0

Livorno - Internazionale 2-2 (1-1)
gól:
Vezze (1.), Loviso (62., 11-esből), illetve Ibrahimovic (35., 72., a másodikat 11-esből)
piros lap: Maicon (80., Internazionale)

Torino - Siena 1-1 (1-0)
gól:
Dellafiore (24.), illetve Maccarone (53.)
piros lap: Codrea (77., Siena)

Sampdoria - Genoa 0-0