Vágólapra másolva!
Teljes volt a nagyüzem Európa futballpályáin, elvégre a Bajnokok Ligája csoportkörének és az UEFA-kupának is az első fordulóját rendezték meg. E heti álomcsapatunkban így aztán elsősorban olyan játékosok szerepelnek, akik a nemzetközi porondon és a saját bajnokságukban is jól teljesítettek, és csak három olyan akad, aki nem lépett pályára európai kupamérkőzésen.

Kapus
Matteo Sereni (olasz, Torino): A Serie A újonca a hét végén 1-1-es döntetlent ért el a Siena ellen, és a pontszerzésért elsősorban kapusának mondhat köszönetet. A hálóőr ugyanis amellett, hogy többször is ziccerben védett, két tizenegyest is hárított - balszerencséjére a másodiknál a kipattanót már értékesítették.

Hátvédek
Miguel (portugál, Valencia CF): Különösen jó hetet zárt a portugál jobbhátvéd. Az FC Schalke 04 elleni BL-mérkőzésen csapata az ő gólpasszát követően gyűjtötte be a három pontot, pár nappal később meghosszabbította szerződését a Valenciánál, amit a hét végén a Real Betis ellen góllal ünnepelt meg.

Julien Rodriguez (francia, Olympique Marseille): A francia sztárklubnak a bajnokságban nem nagyon megy, a Bajnokok Ligájában viszont győzelemmel rajtolt, otthon 2-0-ra legyőzte a török Besiktast. A mérkőzésen az OM első gólját a középhátvéd Rodriguez szerezte, aki a hét végén eltiltás miatt nem játszhatott, és nélküle a Marseille ki is kapott az Auxerre-től.

Johan Djourou (svájci, Birmingham City): A Premier League újonca a bajnokesélyes Liverpool ellen lépett pályára, és hiába rohamoztak a mérkőzés végén a már négy csatárral a Vörösök, a végeredmény mégis 0-0 lett. Ez nagy részben volt köszönhető a hazaiak svájci középhátvédjének, aki hibátlanul futballozott.

Charles N'Zogbia (francia, Newcastle United): A Szarkák régóta nem kezdték olyan jól a szezont, mint most, a hét végén a West Ham United elleni győzelemmel az ötödik helyre jöttek fel. A meccs legjobbja a francia balhátvéd volt, aki két gólpasszal és egy góllal járult hozzá a győzelemhez, pedig nem is a saját posztján focizott - hiszen eredetileg középpályás.

Középpályások
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A katalán gárdánál nem voltak maximálisan elégedettek a szezonkezdettel, de a múlt hét eredményei azért kicsit megnyugtatták a drukkereket. A BL-ben az Olympique Lyont 3-0-ra verte a csapat, majd a bajnokságban az FC Sevilla elleni rangadót is megnyerte - Messi pedig mindkét meccsen betalált, és ellenállhatatlanul futballozott.

Forrás: EPA

Diego (brazil, Werder Bremen): A brémaiak a BL-ben ugyan kikaptak a Real Madrid ellen, de brazil játékmesterük így is alaposan felhívta magára a figyelmet kiváló teljesítményével. Diego a hét végén sem lazsált, a VfB Stuttgart elleni bajnokin góllal és gólpasszal vezette győzelemre csapatát.

Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal FC): Az Ágyúsok ellenállhatatlan formában futballoznak az utóbbi hetekben, és ebben hatalmas szerepe van Fabregasnak, aki lassan igazi világklasszissá növi ki magát. A spanyol focista a Sevilla FC elleni BL-meccsen és a Derby County elleni bajnokin is remekelt, szinte minden akcióban benne volt, és rúgott egy látványos gólt is.

Kenneth Perez (dán, PSV Eindhoven): A holland együttes elméletileg gyengült a nyáron, de egyik új szerzeménye, a dán Perez a múlt héten igazolta, hogy érdemes volt őt megszerezni. A CSZKA Moszkva elleni BL-meccsen még csak csere volt, de beállása után gólt szerzett és gólpasszt adott, majd a bajnokságban a Feyenoord elleni rangadón is a mezőny legjobbja volt - és természetesen itt is betalált.

Csatárok
Francesco Totti (olasz, AS Roma): A Farkasok csapatkapitánya a jelenlegi idényben ott folytatja, ahol az előzőben abbahagyta, és továbbra is futószalagon ontja a gólokat. Miután a Bajnokok Ligájában eredményes volt a Dinamo Kijev ellen, a hét végi bajnokin a Juventus FC-vel szemben duplázni tudott.

Forrás: EPA

Stefan Kiessling (német, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyári csapat 2006 nyarán vette meg Kiesslinget, aki az előző szezonban még elmaradt a várakozástól, a mostani idényben azonban egyre jobban és gólerősebben futballozik. A múlt héten háromszor is betalált: kétszer az UEFA-kupában az Uniao Leiria ellen, egyszer pedig a Bundesligában a Hannover '96 ellenében.