Vágólapra másolva!
A listavezető Bayern München 5-0-ra legyőzte a sereghajtó Cottbust a Bundesliga 7. fordulójában, a bajorok a gól nélküli első félidő után a mesterhármast szerző Miroslav Klose vezérletével ütötték ki a vendégeket. Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs is jó napot zárt, a Karslruhe Frankfurtban nyert 1-0-ra, a gólt a magyar középpályás szöglete előzte meg, míg a Hannover Bielefeldből hozta el a pontokat, és Huszti tizenegyesből szerzett vezetést csapatának. A Serie A-ban a Juventus szintén a szünet után rendezett gólfesztivált, a Roma 2-2-es döntetlent ért el Firenzében, az Inter legyőzte a Sampot, a Milan viszont zakózott Palermóban. Spanyolországban a Barcelona gálázott, már az első félidőben lerendezte a Zaragozát, Messi tartja jó formáját, ezúttal is két gólt vállalt.

A Cottbus nem éppen idilli hangulatban készült a müncheni mérkőzésre, mivel vasárnap menesztették Petrik Sandert, az addigi vezetőedzőt, aztán a posztjára felkért másodedző és kapusedző sem vállalta a megbízatást, ráadásul a szurkolók forrongtak Sander kirúgása miatt, és fenyegető leveleket küldtek az elnökségi tagoknak.

Ehhez képest egész jól tartotta magát a csapat az Allianz Arenában, az első hazai lehetőségre a 14. percig kellett várni, akkor Toni és Ribéry összjátéka után Jansen lőtt a kapu fölé. Két perccel később már Piplicának is volt védenivalója, Klose csúsztatását ölelte magához, aztán Hamit Altintop 23 méteres bombájánál vetődve kaparintotta meg a labdát.

Demichelis bólintásánál szerencséje is volt a hálóőrnek, hogy középre ment a labda, aztán Toni egy csel után az oldalhálót találta el, majd Van Bommel ziccerénél már bravúrt kellett bemutatnia Piplicának, de a félidőben 0-0-val vonultak öltözőbe a csapatok.

A fordulás után Ribéry aztán pazar gólt csavart szabadrúgásból a jobb felsőbe, de mivel Weiner bíró közvetett szabadrúgást ítélt, így maradt minden a régiben. Az 59. percben viszont már nem volt visszaút: Ribéry lapos beadását Piplica kiejtette, Klose lecsapott a labdára, és talán még középre akarta azt passzolni Toninak, de a becsúszó Silva lábáról a hálóba pattant.

Forrás: EPA

Klose félelmetes formában kezdte a szezont, 7 meccsen 8 gólt szerzett eddig

Hamar jöhetett volna a második, de Toni balos löketét kitolta Piplica, viszont nem lélegezhetett fel a Cottbus, a Bayern továbbra is nyomás alatt tartotta a vendégeket, és a 63. percben Zé Roberto beadását Van Buyten vette le Demichelisnek, aki két méterről belsőzött a bal alsó sarokba.

A látogatók teljesen összezuhantak, a bajorok pedig parádéztak, Ribéry kiugratása után Klose Tonival rúgatott gólt, aztán a csereként pályára lépő, és első Bundesliga-meccsét játszó Kroos beadása után a Werdertől érkező vb-gólkirály az ötösön még le is vehette a labdát, mielőtt külsővel a kapu jobb oldalába helyezett. A végén még ismételt az előbbi duó, megint Kroos volt a feladó, és Klose szép fejessel tette teljessé mesterhármasát, a Cottbus második félideji teljesítményét látva nem csoda, hogy nem sokan szeretnének edzőnek jelentkezni...

A bajnok Stuttgart hosszú bukdácsolás után ezúttal győzni tudott, bár a Bochum elleni 1-0 inkább tartozik a nyögvenyelős, mint a parádézós fajtába, de ezért is három pont járt. A Leverkusen az ex-nürnbergi Kiessling révén került előnybe a frankok ellen, de Mintal büntetőből egyenlíteni tudott, az utolsó szó mégis a gyógyszegyáriaké volt Barnetta révén.

A meglepően jól szereplő Bielfeld vendége volt a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Hannover, és az 54. percben éppen a magyar középpályás szerezte a meccs első gólját, egy kezezés miatt megítélt tizenegyesből helyezett a jobb sarokba. A végén Pinto biztosította be a Hannover győzelmét, amivel Husztiék három helyet előreléptek.

Hajnal Tamás is jelentős szerepet játszott a Karlsruhe sikerében, a válogatott karmester tekerte be azt a szögletet a Frankfurt ellen, ami után Eggimant fejelt kapura, Mahdavikia nem tudott a gólvonalon tisztázni, és végül Franz vágta a labdát a hálóba az ötösről.

Bundesliga, 7. forduló:
VfB Stuttgart - VfL Bochum 1-0 (0-0)
gól:
Hilbert (50.)

Bayern München - Energie Cottbus 5-0 (0-0)
gól: Klose (59., 75., 89.), Demichelis (63.), Toni (69.)

1. FC Nürnberg - Bayer Leverkusen 1-2 (0-1)
gól: Mintal (73., 11-esből), illetve Kiessling (40.), Barnetta (76.)

Arminia Bielefeld - Hannover 96 0-2 (0-0)
gól: Huszti (54., 11-esből), S. Pinto (85.)

Eintracht Frankfurt - Karlsruher SC 0-1 (0-0)
gól:
Franz (51.)
piros lap: Görlitz (86., Karlsruhe)