Vágólapra másolva!

Klose-pech, Henry-tripla, Roma-bánat

A labdarúgó Bundesliga 8. fordulójának rangadóján a Bayern München idegenben egy góllal legyőzte a Bayer Leverkusent, s ezzel megerősítette első helyét a tabellán. A Karlsruhe - Hajnal Tamással a soraiban - 3-1-re nyert a Dortmund ellen, s már dobogós. A Werder Bremen 8-1-re diadalmaskodott a Bielefeld ellen, a Premier League-ben a Portsmouth-Reading találkozó azonban még ennél is több gólt hozott, a hazaiak ugyanis 7-4-re nyertek. Az Arsenal, a Liverpool és a Manchester United egyaránt 1-0-ra nyert idegenben, a Chelsea viszont még vendéglátóként is csak döntetlent ért el a Fulham ellen. A Serie A csúcsrangadóján az AS Roma - tíz emberrel - 4-1-re kikapott a címvédő Intertől az olasz fővárosban. Spanyolországban a gödörben lévő Sevilla 2-0-s vereséggel távozott Zaragozából, a Barcelona viszont 44 év után nyert a Levante vendégeként, Thierry Henry triplázott, Lionel Messi pedig egy gólja mellett másik kettőnél közreműködött.

A Bayern München a játéknap előtt még második Bayer Leverkusen otthonában bebizonyította, hogy idén bizony nagyon nehéz lesz elvenni tőle az aranyérmet.

A bajorok már a 13. percben megszerezték a vezetést, ám egy óriási szépséghibája volt a dolognak: a játékvezető Miroslav Klose 16 méteres lövését - amely a felső kapufáról lepattanva jó 40 centivel a gólvonal mögött landolt - nem látta bent. A gólbírót követelők kezében ez az eset első számú bizonyíték lehet majd...

A rossz döntés végül mégsem befolyásolta a találkozó kimenetelét, a bajorok ugyanis még az első félidőben ismét betaláltak, ráadásul az idén szárnyaló Klose volt a gólpasszadó, a 16-oson belül ballal laposan adott középre, az érkező Luca Toni pedig közelről bepasszolta a labdát a kapuba.

Végül azonban mégis bosszankodhattak a vendéghívek, legjobbjuk, Klose ugyanis megsérült, a lengyel származású német gólvágót le is kellett cserélnie Ottmar Hitzfeldnek.

Forrás: EPA

A brémai játékosok alaposan kiörömködhették magukat, nyolcszor ünnepelhettek

A Werder Bremen kiütéses, 8-1-es sikert aratott a vendég Arminia Bielefeld felett, ám még így sem lőttek annyi gólt idén a zöld-fehérek, mint a listavezető Bayern (22-18 "oda"), a gólkülönbség-javító siker azonban így is az ötödik helyre repítette a gárdát.

A Hajnal Tamást végig soraiban tudó újonc Karlsruhe hazai környezetben szerezte meg a három pontot a Borussia Dortmund ellenében, ami azért (is) nagy siker, mert a magyar légiós csapata feljött a harmadik helyre - újonc létére.

A bajnok Stuttgart továbbra is pocsék formában van, a VfB-t ezúttal a Rostock tréfálta meg.

Bundesliga, 8. forduló:
Werder Bremen - Arminia Bielefeld 8-1 (4-1)
gól: Niemeyer (17.), Hugo Almeida (35., 88.), Sanogo (41., 44.), Mertesacker (59.), Rosenberg (66.), Diego (85.), illetve Wichniarek (37.)

Bayer Leverkusen - Bayern München 0-1 (0-1)
gól: Toni (40.)

Hamburger SV-VfL Wolfsburg 2-2 (1-0)
gól: Reinhardt (17.), Van der Vaart (70.), illetve Grafite (57., 11-esből), Dejagah (88.)

VfL Bochum - 1. FC Nürnberg 3-3 (1-1)
gól: Sestak (43., 66.), Mieciel (62.), illetve Kluge (40., 60.), Misimovic (81.)

Karlsruher SC - Borussia Dortmund 3-1 (1-1)
gól: Porcello (25.), Eggimann (64.), Freis (75.), illetve Wörns (41.)

Hansa Rostock - VfB Stuttgart 2-1 (2-0)
gól: Rathgeb (15.), Orestes (18.), illetve Gomez (73.)

Az éllovas Arsenal egygólos győzelmet aratott a West Ham United otthonában, s ezzel megőrizte vezető pozícióját az angol labdarúgó Premier League-ben.

A 2005-ös és 2006-os bajnok Chelsea először lépett pályára új edzőjével, Avram Granttel a Stamford Bridge-en, s bár hosszú ideje tartó hazai veretlenségét megőrizte a Fulham ellenében, a gól néküli döntetlennel valószínűleg nem igazán voltak elégedettek a szurkolók.

Amiatt is keseregtek a hazai drukkerek, hogy arccsonttörést szenvedett a gárda és az angol válogatott csapatkapitánya, John Terry. A klub tájékoztatása szerint a klasszis védő még szombaton műtéten esik át, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyit időt kell majd kihagynia. Terry már a meccs harmadik percében megsérült, amikor az ellenfél támadója, Clint Dempsey belekönyökölt az arcába egy felugrás során.

A meccs krónikájához tartozik még Didier Drogba kiállítása, aki a 74. percben magas lábbal letarolta ellenfelét, és megkapta második sárgáját, noha valószínűleg akkor is kiállították volna, ha még "tiszta" lett volna.

Forrás: EPA

Drogba itt még reklamál, de a bíró már nyúl a zsebébe a piros lapért

A Portsmouth-Reading találkozó a londoni meccsel ellentétben igazi gólparádét hozott: a házigazdák hétszer, a vendégek pedig négyszer találtak be.

A címvédő Manchester United Cristiano Ronaldo góljával 1-0-ra nyert a Birmingham City otthonában. Az 51. percben egy hosszan előreívelt labdára két hazai védő startolt rá a 16-os sarkánál, főleg az elámuló Frank Queudrue nem volt elemében, s ezt Ronaldo kihasználta, lecsapott a labdára, betört a büntetőterületen belülre, elszaladt a kapu előtt keresztben, s végül elegánsan a hálóba emelt.

Premier League, 8. forduló:
Manchester City - Newcastle United 3-1 (1-1)
gól: Petrov (38.), Mpenza (47.), Blumer (87.), illetve Martins (29.)

Chelsea - Fulham 0-0
kiállítva: Drogba (74., Chelsea)

Derby County - Bolton Wanderers 1-1 (1-1)
gól: Miller (19.), illetve Anelka (31.)

Portsmouth - Reading 7-4 (2-1)
gól: Mwaruwari (8., 37., 70.), Hreidarsson (55.), Kranjcar (75.), Davis (82.), Muntari (90., 11-esből), illetve Hunt (45.), Kitson (48.), Long (79.), Shorey (90.)

Sunderland - Blackburn Rovers 1-2 (0-0)
gól: Leadbitter (90.), illetve Bentley (53.), Santa Cruz (55.)

West Ham United - Arsenal 0-1 (0-1)
gól: Van Persie (13.)

Wigan Athletic - FC Liverpool 0-1 (0-0)
gól: Benayoun (75.)

Birmingham City - Manchester United 0-1 (0-0)
gól: C. Ronaldo (51.)

Grant bemutatkozik a Stamford Bridge-enhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070928-beharangozo-a-topligak-hetvegi-forduloi-ele.html?pIdx=1