Vágólapra másolva!
Ötödször is botlott a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan a Serie A-ban, miután hazai pályán csupán döntetlent játszott a Catania együttesével. A Juventus már második Itáliában, a Zebrák a torinói derbit David Trezeguet 93. percben szerzett góljával nyerték meg. A Bundesligában Huszti Szabolcs csapata, a Hannover 2-1-re nyert az újonc MSV Duisburg ellen. A Premiershipben az Everton 2-0-ra verte a Borót, míg Spanyolországban Bernd Schuster új csapatával (Real Madrid) 1-0-ra legyőzte a régit (Getafe). A címvédő királyi gárda vezeti a Primera Divisiónt.

Az AC Milannál mostanában mindenki arról beszélt, hogy a csapatnak egyszerűen nem jött ki a lépés az utóbbi időben, ám mindez még nem ad okot mélyebb önvizsgálatra, hiszen a játékkal nincsen különösebb probléma. El is kelt az efféle pozitív hozzáállás a BL-címvédőnél, hiszen három bajnoki iksz után legutóbb Palermóban egy vereség is becsúszott, így a piros-feketék öt forduló után mindössze ötvenszázalékos mérleget tudtak felmutatni. A Milan most egy másik szicíliai csapat, a Catania ellen próbálta meg kiköszörülni a csorbát - nem sikerült, és a San Siro közönségének lefújást követő füttykoncertje azt jelezte, a szurkolók az eredményen kívül immár a pályán látottakkal sincsenek kibékülve.

Az első lehetőség Kaká előtt adódott a 12 percben, a brazil játékmester hosszú szlalom után gurított mellé. Ez azonban egy meglehetősen elszigeletelt eset volt az első félidőben, a milánóiak hiába járatták a labdát folymatosan az ellenfél térfelén, a déliek elszántan és szervezetten bekkeltek, látszólag minden idegszálukkal az egy pont megszerzésére összpontosítottak. Amikor pedig a hazaiak már elhitték, hogy a cataniaiak úgysem mozdulnak el tulajdon tizenhatosukról, ennélfogva ők is nyugodtan támadhatnak tíz emberrel, Spinesi egyszer csak megiramodott a másik oldalon, első pórálkozása még kijött Kalac kapusról, beadásából azonban a hosszú saroknál érkező Martinez közelről a hálóba sodorta a labdát.

Egy perc múlva Pirlo szabadrúgásból megdöngette a felső lécet, a kipattanó Kaladze kezét is megjárva került Inzaghi elé, aki így ezúttal hiába volt lesipuskás. Inzaghi előtt a félidő utolsó percében nyitva állt a lehetőség, hogy szabályos körülmények között is betaláljon, ehelyett azonban felszabadította a vendékaput.

A térfélcsere aztán szinte azonnal meghozta az egyenlítő gólt, egy kezezésért megítélt büntetőt Kaká értékesített magabiztosan. A gól némi lendületet vitt a Milan játékába, ami elsősorban Kaká lövéseiben mutatkozott meg, hátul ugyanakkor olykor teljes zavarodottság jellemezte a hazaiakat a szórványos Catania-támadások idején. Rövidesen aztán a Milan-próbálkozások is elmaradtak, hiába állt be a szünetben Inzaghi mellé Gilardino is, mindketten veszélytelenek voltak a kapura. Az eredmény így már nem változott, a Milan első hat mérkőzéséből csupán egyet nyert meg az idei Serie A-ban.

A Napoli otthon kapott ki a Genoától, s már nem veretlen az Atalanta, amely a Sampdoria otthonában szedett be egy hármast. A hazaiak soraiban Antonio Cassano első gólját, még a Palermo ellen fordító Empoli az első győzelmét könyvelhette el ebben a szezonban.

A rendőrség 15 futballhuligánt őrizetbe vett az FC Torino-Juventus városi rangadó előtt. A derbit végül a Zebrák nyerték David Trezeguet hajrágóljával. A francia csatár - az interes Zlatan Ibrahimoviccsal karöltve - 7 találattal élen áll a mesterlövészek versenyében. A Juventus sikerével feljött a második helyre a tabellán, míg a Torino továbbra is nyeretlen s mindössze 17. a 20 csapatos olasz első osztályban.

Ezen a hétvégén nem a torinói volt az első botrány Olaszországban: szombaton két milánói drukkert kellett kórházba szállítani, akiket az AS Roma hívei késsel sebesítettek meg. A Lazio vasárnapi, Atalanta elleni idegenbeli mérkőzése előtt a rendőrök 66 Lazio-drukkert vettek őrizetbe, késeket és egyéb szúró-, illetve vágó szerszámokat találtak náluk. A római gárda hívei a közbeavatkozásnak köszönhetően el sem tudtak indulni csapatuk meccsére Bergamóba.

Serie A, 6. forduló:
AC Milan - Catania 1-1 (0-1)
gól:
Kaká (48. - 11-esből), illetve Martinez (25.)

Cagliari - Siena 1-0 (1-0)
gól:
Foggia (7., 11-esből)

Empoli - Palermo 3-1 (0-1)
gól:
Pozzi (47.), Giovinco (82.), Vannucchi (90.), illetve Cavani (39.)

Napoli - Genoa 1-2 (0-1)
gól:
Domizzi (52., 11-esből), illetve P. Cannavaro (12, öngól.), Sculli (89.)

Reggina - Lazio 1-1 (1-0)
gól:
Cozza (7.), illetve Kolarov (73.)

Sampdoria - Atalanta 3-0 (1-0)
gól:
Bellucci (3.), Sammarco (57.), Cassano (83.)

Udinese - Parma 2-1 (0-0)
gól:
Quagliarella (79.), Zapata (90.), illetve Corradi (72.)

Torino - Juventus 0-1 (0-0)
gól:
Trezeguet (93.)