Vágólapra másolva!
A Fehérvár FC felnőtt labdarúgócsapata nem lép pályára az Újpest FC elleni pénteki Soproni Liga-mérkőzésen, ha a futballisták a találkozóig nem kapják meg elmaradt járandóságaikat.

Koller Ákos csapatkapitány azt mondta, hogy nehezen hozták meg ezt a döntést, de úgy érzik, nem maradt más választásuk.

"Lassan háromhavi fizetésünkkel tartozik a klub, ezenkívül nem kaptuk meg a két évvel ezelőtti harmadik helyért járó prémiumot sem. Folyamatosan hitegetnek minket, de őszintén szólva nem érezzük a szándékot a tulajdonosok részéről a helyzet megoldására.

Csütörtökön kellene utalniuk a vezetőknek ahhoz, hogy pénteken a számlánkon legyen a pénz, de senki sem adott egyértelmű választ arra a kérdésünkre, hogy ez megtörténik-e. Igazság szerint azt sem tudjuk, hogy ki a futballcsapat tulajdonosa és kié a felelősség a kialakult helyzetért. Persze azért még reménykedünk, de nagyon nehéz a helyzetünk."

Koller hozzátette, a bizonytalanság okozza a legnagyobb feszültséget a csapaton belül. "Ha látnánk, hogy ki a tulajdonos és pontosan megmondanák, mikor oldják meg a problémákat, ha lenne egy világos koncepció a megoldásra, akkor várnánk tovább is, de ennek sajnos semmi jelét nem látjuk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy rengetegen megharagszanak ránk, de többen a keretből, elsősorban a fiatalok, akik első profi szerződésüket írták alá a nyáron, komoly, napi megélhetési gondokkal küzdenek.

Sajnos Magyarországon több helyen is azt várják el a futballistáktól, hogy ingyen lépjenek pályára. Az is érdekes, hogy két hónappal a bajnoki rajt után hogyan ürülhet ki a kassza, amikor a bajnokság előtt egy egész szezonra érvényes költségvetést készítettek a klubnál. Arról nem is beszélve, hogy nem lehet úgy normálisan felkészülni egy bajnoki meccsre, ha egész héten, az edzés előtt, alatt és után is a pénzhiány a téma és csak ez foglalkoztatja a játékosokat."

"Várjuk meg a csütörtöki napot, addig nem szeretnék semmit sem mondani, nekem nem az a dolgom, hogy nyilatkozgassak, hanem hogy megpróbáljam megoldani a kialakult helyzetet" - jelentette ki a távirati irodának Gál László, a fehérváriak ügyvezetője.

"Már pénteken kértem az első fokon eljáró licencadó bizottságot, hogy vizsgálja meg a fehérváriak által beadott dokumentumokat és ha szükséges, akkor tegye meg a megfelelő lépéseket" - mondta Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke.

"Fehérvári részről azonban eddig senki sem jelezte az MLSZ-nek, hogy gond lenne a fizetésekkel. A szezon előtt minden játékos aláírt egy nyilatkozatot, hogy nem tartozik neki a klub. A kilátásba helyezett sztrájkot és a sajtón keresztüli üzengetéseket nem tartom korrekt eljárásnak. Ha akár csak egy játékos is feljelentette volna a klubot az MLSZ-nél, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban fel tudott volna lépni ebben az ügyben. Ez lett volna a futballisták részéről a tisztességes, támadhatatlan eljárás."