Vágólapra másolva!
Az FC Internazionale brazil támadója nehéz időszakon van túl, hiszen maga is bevallotta, hogy az elmúlt másfél évben nyújtott gyenge teljesítményének egyik oka alkoholproblémája volt, ám Adriano immár túltette magát a dolgon, és igyekszik visszanyerni korábbi remek formáját.

- Nehéz időszakon van túl, de a legutóbbi pár bajnokin már felvillantott valamit az igazi tudásából...
- Nem szívesen beszélnék arról, ami az elmúlt szezon során történt. A mostani periódus nagyon fontos a számomra, és be akarom bizonyítani, hogy még mindig remek futballista vagyok.

- Mire gondolt, amikor a Catania elleni mérkőzésen kifutott a pályára?
- Kicsit ideges voltam, mert ez volt az első meccs a számomra az idényben. De szerencsére minden jól sült el.

- A szurkolók ragaszkodása az egyik legfontosabb a játékosok számára?
- Számomra mindenképpen, mert az elmúlt másfél évem katasztrofális volt, és azt hallani, hogy a drukkerek a nevemet éneklik, erőt adott a számomra a pályán és azon kívül is. Ugyanakkor tudom, hogy ennél sokkal többre vagyok képes, és azért dolgozom az edzéseken, hogy segíthessem a csapatot.

- Mit gondol, miért nem tudta a gondjait a pályán kívül hagyni?
- Mert túl sok probléma foglalkoztatott, és a mérkőzéseken ezt nem tudtam félretenni, hogy csak a játékra koncentráljak. A pályán, az edzéseken, állandóan más járt a fejemben, és ezért nem tudtam jó teljesítményt nyújtani. Ez az én hibám volt, el kellett volna felejtenem a gondokat, hogy csak a futballra összpontosítsak, de ez nem sikerült. Sokan azt mondták, hogy kihasználom a klubot, de erről csak annyit mondhatok, hogy ez egyáltalán nem igaz. Remélem, el tudom felejteni ezt a rossz időszakot, és a szurkolók ismét a régi Adrianót láthatják.

- Miként érintette, hogy nem nevezték a Bajnokok Ligájára?
- Most már nyugodt vagyok, beletörődtem. Természetesen minden játékos szeretne szerepelni a BL-ben, de a helyzeten már nem tudok változtatni, és el kell fogadnom Mancini döntését. Szomorú vagyok, hogy nem segíthetek a csapaton az európai porondon, de biztos vagyok benne, hogy a szezon második felében már olyan formában leszek, hogy nem lehet kihagyni a csapatból.

- Mi a legrosszabb dolog, amit az elmúlt hónapokban mondtak önről?
- Rengeteg minden kiderült a magánéletemről. Tény, hogy nagyon sok hibát elkövettem, de azt hiszem, nem helyes állandóan felhánytorgatni ezeket, hiszen túltettem magam rajtuk, és mindent megteszek azért, hogy helyrehozzam őket. Úgy gondolom, hogy a médiának nagyobb tisztelettel kellene hozzáállni az ilyen szituációkhoz, és nem kellene mindig felemlegetni a múltban történteket.

Forrás: EPA

- A csapattársai adtak önnek valamilyen tanácsot?
- Főleg Iván Córdobával beszélgettem sokat, de mindenki nagyon rendes volt velem. Mindannyian tudják, hogy ha jól érzem magam, akkor tudok segíteni a csapaton, és ezért ők is segítettek nekem. Ők is látják, hogy megváltoztam, és bíztatnak, hogy ha így folytatom, akkor csak jobb és jobb leszek.

- Mi az, amit csak a családja lát önben?
- Sokszor szokták mondani, hogy túlságosan is jószívű és kedves vagyok. Ezt nagyon sokan próbálják kihasználni, de ezen a tulajdonságomon nem tudok változtatni. Például ha az edzésen vitám támad valakivel, akkor utána mindig kellemetlenül érzem magam. Általában megpróbálok szerény maradni, és nem megbántani másokat.

- Másként alakultak volna a dolgok, ha az édesapja még élne?
- Biztos vagyok benne, mert ő nagyon közel állt hozzám. Ha velem lett volna az elmúlt másfél évben, akkor segített volna, hogy nyugodt maradjak, és csak a játékra koncentráljak. A halála nagyon mélyen érintett, és amikor felfogtam, hogy többé már nem része az életemnek, nagyon fájdalmas volt. Nem tudtam semmi pozitívra gondolni, képtelen voltam aludni, csak a problémáim jártak az eszemben, és ezért fordultam az alkoholhoz. De szerencsére mára sikerült túltennem magam ezen.

- Jelenleg mit jelent önnek a labdarúgás?
- Azt a lehetőséget, hogy ismét az az erős Adriano legyek, mint két évvel ezelőtt. Minden megteszek annak érdekében, hogy visszanyerjem a régi önmagamat, és szerencsére nagyon sokan észrevették a változást a hozzáállásomban, ami további megerősítést jelent számomra.

Forrás: www.inter.it