Vágólapra másolva!
A távozó Pajkos János helyére Vágó Attilát nevezte ki új vezetőedzőnek a Diósgyőr labdarúgócsapata. A szakember fél plusz kétéves szerződést kötött a borsodi klubbal. Vágó az [origo]-nak elmondta, meg fog felelni a munkának, s eredményekkel fog szolgálni. A klubvezetés közben újabb légióst szerződtetett a kameruni Abass Rassou személyében.

Vágó Attila, a Diósgyőr labdarúgócsapatának új vezetőedzője úgy véli, élete nagy lehetőségét kapta meg. "Kétszer voltam első osztályban edző, s aki dolgozott már a legfelsőbb osztályban, az mindig visszavágyik oda. Sokat dolgoztam, hogy számomra ismét megadasson ez a lehetőség. Ebben a csapatban több van, mint hat pont. Tudom, meg fogok felelni, eredményekkel fogok szolgálni, de kérem a szurkolókat, jöjjenek, segítsenek."

A szakember elmondta, az ősz végéig a jelenlegi kerettel dolgozik, ám télen mindenképpen erősíteni kell. "Az elvem az, hogy csak olyan külföldi játékos legyen a csapatban, aki jobb a hazai lehetőségnél."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=gaHxy3Wq4DH7hDLE


"Vágót leinformáltuk, jó véleményt hallottunk róla. Sajnos eddig nem igazán alakult jól a pályafutása, de mi szeretjük azokat az embereket, akik olyan lehetőséget kapnak az élettől, amely ismét nagy motivációt jelent nekik. Ez a most vagy soha átragadhat a csapatra is, az új edző felrázhatja a társaságot" - vélte Sallói István ügyvezető.

A csapathoz egyébként a héten is érkezett új játékos a 21 esztendős Abass Rassou személyében. A kameruni csatár hazájában az FC Sahel of Maroua játékosa volt, ahol együtt szerepelt Douvával, Sadjóval és az Újpest nemrég igazolt támadójával, Dourandival.

"Abass nagyon jó barátom, örülök, hogy újra egy csapatban játszhatunk, mint tettük azt az FC Sahelben öt évig, ahol többek között csapattársunk volt Sadjo Haman, aki a nyáron Diósgyőrből igazolt az Újpesthez, valamint a lilák új szerzeménye Denis Dourandi. Abass remek játékos, gólerős, technikás, rendkívül gyors, igazi támadó! Úgy gondolom, nagy hasznára lesz a Diósgyőrnek. Támadó középpályásként és csatárként is bevethető, legalább olyan szintű játékosnak tartom, mint amilyen Foxi. Sokat erősödtünk vele " - vélekedett róla a klub honlapján Douva.