Vágólapra másolva!
Nyugtalanok az argentin szurkolók és újságírók a labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezői előtt. A szakértők úgy érzik, a nemzeti tizenegy remek egyéni képességű játékosai nem tudnak egységes csapatot alkotni, így nagyon nehéz mérkőzésekre számíthatnak a hétvégén kezdődő és két évig tartó kvalifikációs sorozatban, ahol természetesen a cél a 2010-es vb-szereplés kiharcolása.

"Nagyon jó formában vagyunk" - reagált a bírálatokra Alfio Basile szövetségi kapitány. "Versenyképes csapattal vágunk neki az előttünk álló sorozatnak."

Nem erre utal a válogatott legutóbbi felkészülési mérkőzése, amelyen - egy igen alacsony színvonalú találkozón - csak egyetlen góllal tudta felülmúlni a nem túl acélos ausztrál gárdát, szeptember 11-én, Melbourne-ben.

A kapitányt elsősorban azért támadják, mert az együttest az idei Copa América döntőjét csúfosan elbukó "veteránokra" - Roberto Abbondanzieri kapus a Getaféből, Gabriel Heinze és Javier Saviola a Real Madridból, Gabriel Milito a Barcelonából, Javier Zanetti és Esteban Cambiasso az Interből vagy Juan Román Riquelme a Villarrealból - építi. A fináléban az ősi rivális brazilok 3-0-ra verték az argentinokat.

"Csapatunk tele van nagyon jó játékosokkal, akik már az előző világbajnoki selejtezők során megmutatták, mire képesek együtt" - bizonygatta a középpályás Cambiasso.

A válogatott 4-3-1-2-es felállását is többen kritizálják, szerintük Basile túl nagy szerepet szán az irányító poszton a klubjában konfliktusai miatt az őszi szezonban teljesen mellőzött Riquelmének.

A támadósorban Messinek, Téveznek és Saviolának a "felívelős játékot" kizáró alacsony termete miatt lehetnek problémái. Erre sokak szerint megoldást jelentene az Independientében eddig 13 forduló alatt 15 találatot jegyző Germán Denis, a Tank becenevű csatár szerepeltetése.

Tizenkilenc - jórészt lesipuskás - gól Germán Denistől:


A kritikusok úgy vélik, pozitívum, hogy bekerült a keretbe az idei U20-as vb-n gólkirály Sergio Agüero, akinek képességeit jelzi, hogy új klubja, az Atlético Madrid rekordnak számító 23 millió eurót sem sajnált adni érte. Érdekesség, Lionel Messi klasszisáról nem ejtenek szót a szurkolók és az újságírók, pedig a Barca klasszisa egyedül is csodákra lehet képes.

Az argentinok szombaton Chile ellen lépnek pályára a Buenos Aires-i Monumental-stadionban, majd négy nap múlva Venezuelában folytatják.