Vágólapra másolva!
A Kazahsztán elleni gólparádé Wales ellen is győzött Magyarország U19-es válogatottja, így a svájciak elleni szombati mérkőzéstől függetlenül már bizotsan tagja a  Európa-bajnoki selejtezősorozat második körének. A szerda esti, 3-1-es diadal után Sisa Tibor szövetségi edző és csereként beállva is két gólt szerző Németh Krisztián nyilatkozott az [origo]-nak. 

"A csapat most megmutatta, hogy fáradtan is - a végére felpörögve és átesve a holtponton - egy egész jó teljesítményt képes" - mondta Sisa Tibor.


"Nem olyan könnyű egymás után két mérkőzést játszani, nem igazán lehet felfrissíteni a csapatot, most is volt olyan játékos, aki sérüléssel küzdött, de úgy gondoltuk, hogy végig tudja játszani a mérkőzést. Ez azonban hozzátartozik az ilyen tornákhoz, az ilyeneken edződnek ezek a legények."

Nincs még százszázalékos állapotban Németh Krisztián sem, a Liverpoolban légióskodó támadó ennek ellenére az 51. percben csereként beállva 25 perc alatt kétszer is bevette a walesiek kapuját. "Krisztián nagy tehetség, ám ha már pedagógus vagyok, szem előtt kell tartanom, hogy első az ember. Ő pedig nyolc hetet kihagyott, s bár minden percben fontos lenne a játéka, vigyáznunk kell az egészségére, a karrierjére is. Természetes, hogy inkább egy fáradt csapat ellen cseréljük be, és persze ilyenkor egy ilyen kaliberű játékos ilyen megoldásokra képes."

Az MTK egykori nyerőembere a közönség szerepét emelte ki, úgy érzi, a nézők segítségére is szükségük van a sikerhez. "A végén volt egy ötperces labdatartás, úgy tűnt, azt nagyon élvezték" - mondta. "Az elején még nem ment olyan jól, de aztán a nagy akarásból egyre jobb játék született."

Németh úgy ítéli meg, nem kell már sok idő, hogy erőnlétileg is utolérje magát. "Egyre jobb erőben vagyok, de kicsit még le vagyok maradva. Ilyen meccsek kellenek, és akkor jó lesz minden."

U19-es Eb-selejtező
Magyarország - Wales 3-1 (1-1)
Székesfehérvár, 2000 néző
vezette: Kuipers (holland)
Magyarország: Gulácsi - Szekeres, Korcsmár, Lengyel, Kádár - Gál (Simon A., 83.), Busai - Dudás (Németh K. 51.), Koman, Szabó L. (Nagy O., 68.) - Nikházi
Wales: North - Ribeiro, Wilson, Graves, Brown - McLagon, Partington (Edwards, 54.), Howard, I. Jones, Noble (Kelleher, 63.)- C. Jones
gól: Busai (3), Partington (45.), Németh K. (63., 76.)