Vágólapra másolva!
Az angol The Herald olvasói szeptember hónap legjobb Plymouth-játékosának választották Tímár Krisztiánt, a 24 csapatos angol másodosztályú Championshipben jelenleg kilencedik helyezett gárda védőjét.

A Ferencvárostól szerződtetett Tímár Krisztián ugyan nem szerepelt a 2007/2008-as idény első három bajnokiján, azóta azonban kihagyhatatlanná vált a Plymouthból.

Noha a klubban két magyar válogatott játékos is szerepel (Halmosi Péter és Buzsáky Ákos), a nemzeti tizenegyben még sohasem szerepelt bekk szeptemberben - legalábbis a drukkerek szerint - jobban szerepelt nem csak honfitársainál, de minden játékosnál a Plymouthban.

A városi lap szerint Tímár a védelemben egészen kiváló kettőst alkot Marcel Seippel. A voksoláson 38,4 százalékot kapott a 28 esztendős légiós, mögötte a kapus Luke McCormick végzett a második helyen 31,3 százalékkal, s a képzeletbeli dobogó harmadikja Buzsáky lett, aki szintén közel egyharmadnyi (30,2) voksot gyűjtött be.

A nyertesnek járó üveg pezsgő átvételekor Tímár bevallotta, nagyon örül a díjnak s egyben annak is, hogy elismerik a teljesítményét a szurkolók, akiket ő is nagyon szeret. Hozzátette: nagyon jól érzi magát a klubban és a városban egyaránt.

Tímár és menedzsere nyáron a következőket mondta az [origo]-nak:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=83LMyrRKYpgw8TvT


"Nagyon meglepett, hogy én lettem a legjobb, ugyanakkor nagyon boldoggá tesz a választás végeredménye" - mondta a hórihorgas játékos, aki az augusztusi nyertest, Sylvan Ebanks-Blake-et, a csapat gólvágóját követte a minden hónapban kihirdetett díjazáson.

"Mint a csapat többi játékosa, én is arra törekszem, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak a találkozóinkon. Élvezem az életet és a labdarúgást is Plymouthban, szeretem az itteni embereket, a szavazóknak pedig köszönetet szeretnék mondani, csakúgy, mint a pezsgőért" - nyilatkozta a védő.

A feljutásra pályázó Plymouth szombaton 16 órakor a Coventryt fogadja a Championship 11. fordulójában.