Társoldalunk:

Szerdáig lehet pályázni az FTC ingatlanjaira

2007.10.20. 14:54

Szerdán délelőtt 10 óráig lehet benyújtani a pályázatokat az FTC hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére, amelyet immár negyedszer írt ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI). Noha a legutóbbi pályázat dokumentációját hárman is megvették, egyetlen cég sem tett ajánlatot.

Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója az előző eredménytelen tendert követően elmondta: bízik benne, hogy  pályázat most eredménnyel zárul és, ha minden jól alakul, akkor még idén le lehet zárni az ügyet. 

A pályázat kiírása szerint az ingatlanok limitára 4,16 milliárd forint, a pályázónak ezen felül vállalnia kell, hogy a meglévő stadiont két éven belül felújítja legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa bekerülési értéken úgy, hogy az FTC tulajdonában lévő FTC Labdarúgó Zrt. összesen mintegy 20 millió forint névértékű részvénycsomagját legalább 800 millió forintért megvásárolja.

Ezen túl vállalnia kell, hogy az FTC létesítményhasználati jog megváltásáért legalább 1,5 milliárd forint plusz áfát fizet az FTC részére.

A szerződésben az ajánlattevőnek biztosítania kell 25 éves határozott időtartamra az FTC számára a stadion használatának lehetőségét, valamint az FTC ügyvezetése és szakosztályai számára szükséges, legalább C kategóriájú irodákat. A használati jog ellenértéke az FTC szakosztályai által a stadionban rendezett sportesemények nettó jegyár-bevételének 25 százaléka.

Az ingatlanokra először 2005 novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket. A következő pályázatra egyetlen cég, a spanyol Torre Rioja Madrid SA jelentkezett, amelyet a pályázati eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt. A KVI 2006. augusztus 7-ei döntése szerint érvényes, de eredménytelen volt a második pályázat. A harmadik kiírásra senki nem adott be ajánlatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK