Társoldalunk:

Anelka, a 153 millió eurós csatár

2007.10.21. 18:22

Noha a BL-döntő után mind Lorenzo Sanz, a Real Madrid elnöke (aki Anelka leigazolását annak idején gyönyörű őrültségnek nevezte), mind a játékos kijelentette, hogy Nicolas marad Spanyolországban, nem jelentett meglepetést, amikor a nem sokkal később nyilvánosságra hozták: a támadó visszatér egykori klubjához, a Paris Saint-Germainhez.

A 34,5 millió eurós ugyan francia átigazolási rekordnak számított, és a Real is csak keveset veszített a transzferen. Anelka viszont boldog volt: "Végre hazatértem." Hétéves szerződést kötött a PSG-vel, ám sejteni lehetett, hogy ezt nem fogja kitölteni - arra viszont kevesen számítottak, hogy a támadó már másfél év múlva más csapatban fog játszani.

Pedig második párizsi karrierje nem indult rosszul: a gárda 13 forduló után vezette a bajnokságot, és Anelka sem játszott rosszul. Ezután azonban jött egy hullámvölgy, a csapat visszacsúszott a tabella második felébe, és edzőcsere is történt - márpedig az új mester, Luis Fernandez nem nagyon kedvelte a renitens, balhés focistákat.

Anelka ugyan rendre ott volt a pályán, de csak nyolc találatig jutott a szezonban, a következő idény közben pedig kenyértörésre került sor a focista és az edző között. 2001 októberében Fernandez a tartalékok közé száműzte, és bár a csatár hamarosan visszatért a csapatba, decemberben kölcsönadták a Liverpool FC-nek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK