Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportkör harmadik fordulója a végletek játéknapja volt: míg két találkozón (PSV-Fenerbahce, Rangers-Barcelona) egyáltalán nem esett gól, addig az angol csapatok jól megszórták riválisaikat - az Arsenal 7-0-ra kiütötte a Slavia Prahát, a Manchester United pedig 4-2-re nyert a Szabó József által dirigált Dinamo Kijev otthonában (utóbbi találkozón Kassai Viktor játékvezető bíráskodott). Három meccs egyformán 2-1-re végződött: az Inter 0-1-ről fordított Moszkvában a CSZKA ellen, míg a Roma a Sportingot, a Sevilla pedig a Steauát verte vendéglátóként. A nullapontos csapatok "rangadóján" a Lyon 2-0-ra diadalmaskodott Stuttgartban.

A keddi játéknapon elsőként - 18.30-kor - a CSZKA Moszkva-Internazionale találkozót rendezték.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
G csoport:
CSZKA Moszkva (orosz) - FC Internazionale (olasz) 1-2 (1-0)
Moszkva, Lokomotiv-stadion
v.: Mike Riley (angol)
CSZKA: Mandrikin - V. Berezuckij, Ignasevic, A. Berezuckij (Grigorjev, 45.) - Krasic, Aldonyin, Rahimic, Zsirkov - Dudu (Eduardo, 43., Janczyk, 76.), D. Carvalho, Jo.
Inter: J. Cesar - J. Zanetti, Cordoba, Samuel, Maxwell - Figo, Vieira (Stankovic, 17.), Dacourt (Solari, 77.), Cambiasso - Crespo (Cruz, 62.), Ibrahimovic.
gól: Jo (32.), illetve Crespo (52.), Samuel (80.)

A CSZKA Moszkva kettőzött erővel lépett pályára a 7 Celsius fokos hűvös időben az Inter ellen: nem elég, hogy két eddigi csoportkörös fellépésén még csak egy pontot gyűjtöttek be a vendéglátók, az orosz bajnokságban sem megy jól a gárdának, mindössze negyedik helyezett, így állítólag tét volt Valerij Gazzajev edző állása is a keddi kupatalálkozón.

Az Internél viszont nagy volt az öröm a meccs előtt, egyrészt, mert Júlio Cruznak és Ivan Cordobának lejárt az előző szezonból "örökölt" - a Valencia elleni tömegbunyó miatt kapott - eltiltása, valamint (a Földkerekség hatodik futballistájaként) századik BL-meccsére készült a veterán Luis Figo. Azért akadtak hiányzók is, a Sporting CP ellen ugyanis Cristian Chivu és David Suazo is piros lapot kapott, emiatt ők nem kerülhettek be a moszkvai kezdőcsapatba, szemben a sérüléséből felépült Patrick Vieirával.

Az első fél órában egyetlen valamirevaló kapuralövést sem regisztrálhattak a statisztikusok, az említett időtartam letelte után azonban volt okuk a rémületre az itáliai fanatikusoknak: a vendég alapvonal közelében Zsirkov elvette a labdát a lomhán mozgó Figótól, középre gurított, s a berobbanó Dudu három lépésről épphogy mellé pörgetett.

Formás orosz támadás végén, a 32. percben már nem volt kegyelem, az egyszerű nevű Jo bűvölte a labdát 15 méterre Cesar kapujától, Cordoba nem tudta szerelni, a brazil támadó pedig látványos mozdulattal csavart a bal felsőbe (1-0).

A másik oldalon egy komolyabb helyzet volt az első félidőben, Maxwell a bal oldalról remekül tekert a hazai kapu elé, a hosszú oldalon érkező Crespo azonban 4 méterről, estében csak az oldalhálóba tudott lőni. Az első 45 percben három kényszerű cserére is sor került, a már említett Vieira csak bő negyedórát töltött a gyepen, majd a hajrá perceiben két CSZKA-játékos (Dudu, majd a Berezuckij ikerpár egyik tagja) is lejött a pályáról.

A második félidő elején némiképp váratlanul egyenlített az Inter: Cambiasso előreívelésébe szerencsétlenül fejelt bele egy hazai bekk, a labdára lecsapott Crespo, és 12 méterről kilőtte a jobb alsót (1-1).

Figo gólpasszal ünnepelt, a 80. percben a jobbszélről, szabadrúgásból pontosan ívelt Samuel felé, aki 8 méterről a kapu közepébe fejelt, Mandrikin kapus a könnyű labdát nem tudta megfogni, "lepkézett", azaz nagy potyagóllal jutott vezetéshez a milánói gárda (1-2).

Carvalho egyből egyenlíthetett volna, ám Cesar nem tett szívességet a hazaiaknak, látványos vetődéssel hárította a brazil támadó távoli bombáját.

PSV Eindhoven (holland) - Fenerbahce (török) 0-0
PSV: Gomes - Kromkamp, Addo (Koevermans, 58.), Marcellis, Salcido - Simons - Perez, Bakkal (Aissati, 78.), Mendez (Zonneveld, 58.) - Farfan, Lazovic.
Fenerbahce: Demirel - Gökhan Gönül, Lugano, Edu Dracena, R. Carlos - Deivid, Deniz Baris, Mehmet Aurelio, Vederson - Alex (Bilgin, 35.), Semih Sentürk (Kazim-Richards, 72.).
piros lap: Deivid (65.)

Hollandiában nem láthattak a nézők gólt, de jó meccset sem, a "legizgalmasabb" pillanat Deivid kiállítása volt.