Vágólapra másolva!
Ami a Serie A-ban nem megy, az sikerül a Bajnokok Ligájában: az AC Milan labdarúgócsapata ugyanis második hazai összecsapását is megnyerte, ezúttal 4-1-re ütötte ki az ukrán Sahtar Doneck együttesét. Ráijesztett szurkolóira a Real Madrid, amely emberelőnyben is sokáig vesztésre állt hazai pályán a görög Olimpiakosz ellen, ám az ellenállhatatlanul futballozó Robinho vezérletével sikerült fordítani, s 4-2-re diadalmaskodni. Nagy bajban van a Liverpool, amely kikapott a Besiktas vendégeként, s három meccsen mindössze egy pontot gyűjtött.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, D csoport:
AC Milan (olasz) - Sahtar Doneck (ukrán) 4-1 (2-0)
Milánó, Giuseppe Meazza-stadion
v.: Luís Medina Cantalejo (spanyol)
Milan: Kalac - Oddo, Kaladze, Nesta, Favalli (Bonera, 61.) - Gattuso, Pirlo, Ambrosini (Emerson, 83.) - Kaká, Seedorf - Gilardino (Serginho, 75.)
Sahtar: Pjatov - Srna, Kucher (Hübschman, 17.), Csigrinszkij, Rat - Lewandowski - Ilsinho, Fernandinho - Jadson (Castillo, 63.) - Lucarelli, Brandao (Hladkij, 75.)
gól: Gilardino (6., 14.), Seedorf (62., 69.), illetve Lucarelli (51.)

Nem egyszerű az élet Milánóban, hiszen az AC Milan labdarúgócsapata a 2007-2008-as szezonban mindössze egy meccset nyert meg hazai pályán: a Benfica elleni BL-csoportmérkőzést. A bajnokságban azonban négy meccsen nulla győzelem a mérleg, a három döntetlennel pedig nem könnyű meghódítani a közönséget.

A címvédőnél annak örülhettek a leginkább, hogy a brazil játékmester, Kaká vállalta a játékot, nélküle a csapat harmatos támadójátékra képes csupán. A Glasgow-ban nagy halált bemutató Dida eltiltás miatt nem láphetett pályára, komoly dilemmát okozva ezzel Carlo Ancelottinak: a Milan ugyanis évek óta képtelen két jó kapust szerződtetni. Márpedig ha Dida "kidől", marad a kevésbé jó képességű, s olykor "lepkevadászatra" is képes ausztrál Zeljko Kalac.

A cseh balhátvéd, Jankulovski sérülése miatt Favalli játéka került előtérbe, Maldini a kispadra sem ült le, a védelem tengelyében Neste mellett Kaladze kapott szerepet.

A mérkőzés első lehetőségét Rat 25 méteres bombája jelentette, amely éppencsak elkerülte a hazai kapu bal alsó sarkát. Az ellentámadásból a Milan már nem hibázott, s Gilardino okos fejesével megszerezte a vezetést (1-0). A 8. percben Lucarelli fejesét védte Kalac.

Újabb két perc múlva Kaká kapott nagyon hosszú indítást, Pjatov kiindult kapujából, elvetődve azonban kiejtette a labdát. A brazil játékos megszelidítette, majd nagy helyzetben a visszaérő kapust is becsapva a kapu mellé lőtt.

Forrás: EPA

A 13. percben ismét Kaká villant, Gilardinótól kapott kényszerítővel egyedül nyargalhatott a kapu felé, de ziccerét Pjatov szögletre mentette. Egy perccel később már semmi sem segített: Seedorf balról belőtt labdáját Gilardino - ismét megelőzve Kuchert - fejelte az ukrán kapu jobb felső sarkába (2-0). Mircea Lucescu nem is bírta tovább, Kucher helyére Hübschman érkezett.

Érdekes módon az első félórában a Sahtar birtokolta többet a labdát, a 37. percben Lewandowski félerős és félmagas lövését Kalac röplabdás érintéssel tessékelte szögletre, majd Brandao löketét tornázta ki a hálóőr a jobb felső sarok elől.

Őrült tempóban kezdte a második játékrészt a Sahtar, s az 51. percben góllá érett a mezőfölénye: Brandao lövését Kalac még nagy bravúrral védte, a kipattanót Lucarelli akrobatikus mozdulattal, 10 méterről a léc alá vágta (2-1). Az 58. percben Fernandinho távoli lövését védte Kalac, majd Ilsinho tesztelte az ausztrált.

A 62. percben kimaradt a kimaradhatatlan: Kaká a félpályáról a kapuig nyargalt, éles szögből jól lőtte el a labdát, amely a jobb kapufáról pattant ki, centikkel elkerülbe a berobbanó Seedorf lábát. 20 másodperc sem telt el, Pirlo jobboldali szöglete az egyedül álló hollandot találta meg, aki rádőlve a bal kapufa segítségével növelte a Milan előnyét (3-1).

A 69. percben eldőlt a mérkőzés: Pirlo szögletét Pjatov kiöklözte, pechjére pont Seedorf elé, aki lepattanni sem hagyta a labdát, hanem 22 méterről egyből a bal sarokba belsőzött (4-1).

Benfica (portugál) - Celtic Glasgow (skót) 1-0 (0-0)
Lisszabon, Estadio De La Luz
v.: Massimo Busacca (svájci)
Benfica: Quim - Maxi Pereira, Luisao, Kacuranisz, Léo - Nuno Assis (Di María, 62.), Binya, Rui Costa, Rodríguez (Luís Filipe, 84.) - Cardozo, Bergessio (Adu, 61.)
Celtic: Boruc - Caldwell, Kennedy, McManus, Naylor - Hartley - Jarosik, Scott Brown, Donati (Sno, 63.), McGeady - Killen (McDonald, 74.)
gól: Cardozo (87.)