Vágólapra másolva!
A Crvena zvezda 1-0-ra, majd 2-1-re is vezetett a Bayern München ellen, az UEFA-kupa legnagyobb esélyesének tartott német gárda azonban az utolsó percekben fordítani tudott a csoportkör első fordulójának belgrádi rangadóján. Tőzsér Dániel csapata, az AEK Athén 1-1-es döntetlent ért el a - Bajnokok Ligája selejtezőjében a Debrecent búcsúztató - svéd Elfsborg otthonában. Juhász Roland együttese, az Anderlecht 2-0-ra diadalmaskodott az izraeli Hapoel Tel Aviv ellen. Mindkét magyar játékos végig a pályán volt. A Tottenham otthon kapott ki 2-1-re a Getafétől, a találkozó után a londoniak menesztették Martin Jol vezetőedzőt.

UEFA-kupa, csoportkör, első forduló:
F csoport:
Crvena zvezda (szerb) - Bayern München (német) 2-3 (1-1)
gól:
Koroman (16.), Milijas (74.), illetve Klose (20., 85.), Kroos (93.)
piros lap: Bajalica (90., Crvena)

A legnagyobb érdeklődés a két korábbi BEK-győztes csatáját kísérte, Belgrádban a Crvena zvezda a több kulcsemberét (Oliver Kahn, Martín Demichelis, Daniel van Buyten, Franck Ribéry, Luca Toni) is nélkülöző Bayern Münchent fogadta. A bajorok kezdője (Rensing - Lahm, Lell, Lúcio, Jansen, Altintop, Van Bommel, Zé Roberto, Schweinsteiger, Podolski, Klose) azért tartalékosnak nem volt nevezhető, főképp, hogy a vendégcsapat célja egyértelmű: az UEFA-kupa megnyerése.

Ennek ellenére igencsak rosszul kezdődött a találkozó Ottmar Hitzfeld csapatának a szemszögéből, hiszen Ognjen Koroman az első negyedóra végén vezetést szerzett a Zvezdának: a 29 éves, Portsmouthban is megfordult középpályás remek cselek után a balösszekötő helyéről, 14 méterről lőtt a hosszúba (1-0).

A válaszra azonban nem kellett sokat várni, mindössze 4 perccel a gól után egalizált a Bayern: Lúcio távoliját csak kiütni tudta a hazai kapus, az érkező Klose pedig közelről nem hibázott (1-1).

Egészen a 74. percig nem is változott az állás, ám ekkor a csúszós talajú pályán Nenad Milijas nem kevesebb, mint 35 méterről, ballal rászúrta, a löket a "Kahn-pótló" Michael Rensing kapust felettébb meglepte, előny újra a Vörös Csillagoknál (2-1).

Klose ezt követően tovább játszott a német drukkerek idegeivel, mint a meccs elején, hiszen a Szerbiába is ellátogató fanatikusoknak ezúttal 9 percet kellett várniuk arra, hogy ismét pontot érően álljon a München: a 85. percben Toni Kroos 28 méterről, balról a kapu előterébe ívelt szabadrúgásánál Klosét teljesen üresen hagyták a szerbek, s a német válogatott támadó fejjel (az éles szeműek szerint vállal) be is vette a Zvezda-kaput.

Forrás: EPA

A kép csalóka: Klose (j) nem feltartott kézzel játszott Belgrádban

A hajrá az 1999-es Bayern-Manchester United BL-döntőt idézte, - többek között - annyi különbséggel, hogy akkor a MU fordított a München ellen, míg most a németek voltak gólérzékenyebbek az utolsó pillanatban riválisuk ellen. Immáron a rendes játékidő letelte után - gyors két sárgája miatt időközben kiállították Milos Bajalicát - pontosan onnan lőtt laposan kapura Kroos, mint Klose fejesénél, ám ezúttal nem ívelt, hanem laposan küldte rá, s a labda elsuhant a lábak mellett, de még a meglepett hazai hálóőr, Ivan Randjelovic is mellényúlt (2-3). Egy egészen érdekes góllal szenvedte ki a sikert a második számú kupasorozat első számú esélyese.

A csoport másik találkozóján:
Bolton Wanderers (angol) - Braga (portugál) 1-1 (0-0)
gól:
Diouf (66.), illetve Jailson (87.)
szabadnapos: Arisz Szaloniki (görög)