Vágólapra másolva!

Rangadón alázott a Chelsea, Feczesin duplázott Bresciában

A német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának rangadója 1-1-es döntetlennel ért véget, miután a Schalke és a Werder Bremen egy kiváló összecsapáson nem bírt egymással. A Hertha Dárdai Pál nélkül nyert, a Hajnal Tamással felálló Karlsruhe idegenben szerzett pontot. Az angol Premier League rangadóján a Chelsea 6-0-ra kiütötte a dobogós Manchester Cityt, melynek városi riválisa, a United 4-1-re győzött a Middlesbrough ellen, s így - legalább vasárnapig - élre állt a táblázaton. A Championshipben Gera Zoltán csapata, a West Brom 2-0-s diadallal feljött a harmadik helyre. A Serie A nápolyi újoncrangadóján 3-1-re kikapott a Juventus, s ahonnan az említett két feljutó jött, a B ligában a magyar válogatott támadó, Feczesin Róbert két góllal járult hozzá a Brescia hazai sikeréhez, mellyel Roberto Baggio egykori klubja élre állt a táblázaton. Spanyolországban négygólos döntetlent és két kiállítást is hozott a Mallorca-Espanyol találkozó.

A német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának rangadóját Gelsenkirchenben játszották, ahol a játéknap előtt 5. helyen álló Schalke a második pozícióban lévő Werder Brement fogadta.

Mindkét együttes érdekelt volt a hétközi Bajnokok Ligája-körben, a Schalke kikapott 2-0-ra a Chelsea-től, a csapatban annyi változás történt, hogy ezúttal pályára léphetetett Pander és Kuranyi. A másik oldalon a Laziót verő együttesből Fritz és Pasanen helyére Harnik, illetve Tosic lépett.

Lendületesen kezdett a hazai együttes, s a 14. percben meg is szerezte a vezetést. Egy 22 méteres szabadrúgást Grossmüller úgy rúgott el a rosszul felállított sorfal mellett, hogy az bombaként csapódott a kapu közepébe, Wiese kicsit későn eszmélt, s nem háríthatott (1-0).

A 34. percben jött az egyenlítés: Tosic a 16-os sarkának "magasságából" jobbról élesen csavarta középre a szabadrúgást, amelyre három csapattárs is érkezett, a legpontosabban Naldo, aki határozottan a hálóba fejelt (1-1).

A második félidőben mindkét együttes felvállalta a nyíltsisakos játékot. A 68. percben előbb Hugo Almeida hagyott ki nagy helyzetet - Neuer remekül védett -, másik oldalon a menteni igyekvő Mertesacker rúgott majdnem öngólt, majd a szögletet követően Asamoah fejelt centikkel a brémai kapu mellé.

A 73. percben Pander jobb külsővel centikkel tekert a bal kapufa mellé, majd Sanogo hagyta ki az "ezerszázalékos" ziccert. Aztán ismét a hazaiak következtek, ezúttal Rakitic csavart távolról kapura, Wiese úszott a levegőben, de nem kellett beleérnie a rafinált labdába, amely centikkel elkerülve a lécet a háló tetején landolt.

Káprázatos meccset varázsolt a két csapat, a 80. percben már-már állva tapsolt a gelsenkircheni publikum, ám Sanogo hiába lépett ki egyedül a védők közül, a kétségbeesetten kimozduló Neuer az oldalával elsodorta előle a labdát.

Egy perc, s máris változott a kép: Rafinha megmentve a labdát az alapvonalnál, estében még középre kanalazott, Grossmüller azonban úgy meglepődött, hogy teljesen egyedül állva majdnem luftot rúgott... A vége 1-1 lett, az eredménnyel mindkét csapat elégedett lehet.

Forrás: EPA

Ez a csata is döntetlen lett - Fabian Ernst vs. Torsten Frings

A Hertha hazai pályán aratott kétgólos győzelmet a Bochum ellen, Dárdai Pál csak a cserepadon kapott helyet. Kezdett viszont a Karlsruhe magyar válogatott irányítója, Hajnal Tamás, akit csak a 84. percben cserélt le edzője, Edmund Becker - a rostocki vendégjáték egyébként gól nélküli döntetlennel végződött.

Bundesliga, 11. forduló:
VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)
gól:
Beck (72.)

Schalke 04 - Werder Bremen 1-1 (1-1)
gól:
Grossmüller (14.), illetve Naldo (34.)

Hertha BSC - VfL Bochum 2-0 (2-0)
gól:
Maltritz (26., öngól), Pantelic (34.)

Arminia Bielefeld - Energie Cottbus 1-1 (0-0)
gól:
Kamper (77.), illetve Sörensen (92.)

VfL Wolfsburg - 1. FC Nürnberg 3-1 (2-0)
gól:
Hariszteasz (30., öngól), Grafite (34.), Dejagah (67.), illetve Misimovic (54., 11-esből)

Hansa Rostock - Karlsruhe 0-0