Vágólapra másolva!
Megvédve címét története során ötödször lett brazil bajnok a Sao Paulo labdarúgócsapata. A végső győzelmet a sereghajtó América de Natal ellen a Morumbi-stadionban, vagyis hazai környezetben aratott 3-0-s siker hozta meg a 34. fordulóban.

A Sao Paulónak 15 pont az előnye az őt közvetlenül követő Santosszal szemben, és már csak négy kör van hátra a bajnokságból.

Az ünneplés a találkozó után meg is történt, a csapat négy trófeát vehetett át: a hivatalosat, aztán egy olyat, mely a rekordot jelentő öt címért járt, egyet a regionális szövetségtől, egyet pedig egy helyi üzletembertől.

A Sao Paulo ezt megelőzően 1977-ben, 1986-ban, 1991-ben és tavaly győzött.

Nem hivatalosan a Flamengónak is van öt címe. 1987-ben az élklubok külön sorozatot szerveztek maguknak Copa Uniao néven, s azt a riói csapat nyerte. A brazil szövetség viszont csak azzal ismerte volna el bajnoknak, ha a hagyományos sorozatban győztes Recifével megmérkőzik, és nyer, a Flamengo azonban nem volt hajlandó pályára lépni, így a Recife lett az első. A Flamengo hivatalosan 1980-ban, 1982-ben, 1983-ban és 1992-ben volt bajnok.

A szerdai játéknapon a Sao Paulo sikere mellett egy másik esemény is a figyelem középpontjába került. Az Atletico Paranaensének a Gremio felett aratott 2-0-s győzelmét követően Tcheco, az utóbbi csapat középpályása egy karaterúgással rátámadt az öltözőfolyosón Claitonra, az Atletico játékosára, miközben az éppen interjút adott. Az esetet követően több futballista egymásnak esett.

Beszámolók szerint a feszültség már a mérkőzés alatt is érződött, a futballisták folyamatosan provokálták egymást, lökdösődések is kialakultak, Tcheco pedig be sem fejezhette az összecsapást, mert kiállították.