Vágólapra másolva!
Három mérkőzésen egy pont, ez volt a Liverpool labdarúgócsapatának Bajnokok Ligája-mérlege. Az angol együttes számára csak a győzelem jelenthette az életben maradást, ez annyira felspannolta Gerrardékat, hogy 8-0-ra elgázolták a Besiktast. A Milan 3-0-ra nyert Donyeckben, a Rosenborg Valenciában diadalmaskodott, alaposan befűtve a spanyolok új edzőjének, Ronald Koemannak. Meglepetésre se a Chelsea, se a Real Madrid nem bírt ellenfelével idegenben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
FC Liverpool (angol) - Besiktas (török) 8-0 (2-0)
Liverpool, Anfield Road
v.: Markus Merk (német)
Liverpool: Reina - Arbeloa, Carragher, Hyypiä, Riise - Benayoun, Gerrard (Lucas, 73.), Mascherano, Fábio Aurelio (Babel, 63.)- Voronyin (Kewell, 72.), Crouch
Besiktas: Arikan - Kurtulus (Higuaín, 62.), Diatta, Ibrahim Toraman, Ibrahim Üzülmez - Koray Avci, Cissé, Mehmet Sedef (Ricardinho, 78.) - Delgado, Serdar Özkan (Ali Tandogan, 46.) - Bobo
gól: Crouch (19.), Benayoun (32., 53., 56.), Gerrard (69.), Babel (78., 80.), Crouch (89.)

Csak a győzelem az elfogadható - jelentették ki a Liverpool hívei és játékosai, s kivételesen nem azért, mert a szokásos magabiztosság beszélt belőlük. A Liverpool borzalmasan kezdte a BL-csoportküzdelmeket, három meccsen mindössze egy pontot szerzett, azaz csak a Besiktas legyőzésével tarthatta életben továbbjutási reményeit.

A hazaiaknál Agger és Xabi Alonso sérülés miatt nem lehetett ott a pályán, Fernando Torres ugyan leült a kispadra, de a sajtó sejtetni engedte, hogy nem egészséges még, s meglepetésre Kuyt, valamint Babel sem került a kezdőbe. A vendégeknél a világbajnok Ricardinho kimaradása jelentett meglepetést.

A 3. percben majdnem megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Mehmet Sedef érkezett jól egy beadásra, de a bal alsó sarok mellé pörgetett. Válaszul Voronyin vétette el a célt.

A 8. percben Riise bal oldali beadását Crouch fejelte a jobb kapufa mellé. A 13. percben már közelebb került a gólszerzéshez a hazai együttes, Arbeloa passzát Benayoun 8 méterről bombázta kapura, Hakan Arikan úszott a levegőben, de a labda a bal kapufáról pattant az alapvonalon túlra.

A 19. percben Crouch már nem hibázott - másodjára. Voronyin középre passzolt labdájára három védő mozdult, zavarukban nem tudtak vele mit kezdeni, Crouch rácsapott, lövését Arikan bravúrral kiütötte, pechjére pont a hórihorgas támadó elé, aki okosan passzolt az üres kapuba (1-0).

A 22. percben Riise bombafejesét a jobb kapufát támasztó Ibrahim Üzülmez bólintotta ki a mezőnybe.

A 32. percben növelte előnyét a 'Pool. Riise villámgyors bedobással kihasználta, hogy nincsen les, Voronyin bal oldalon majdnem az alapvonalig rohant, ott visszavette a labdát a jobb lábára, középre ívelése olyan üresen találta Benayount, hogy nyugodtan le is vehette, majd 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0).

A második játékrész elején Gerrard csúszott össze Hakan Arikannal, amíg a török kapust ápolták, a szurkolók elénekelték neki a "Que sera, sera" című dalt, hogy tudja, "Ahogy lesz, úgy lesz..."

S bizony, így történt! Az 53. percben Riise kapott kitűnő labdát a 16-oson belül, hatalmas lövését Arikan bravúrral védte, a kipattanót az üresen álló Benayoun belsőzte az üres hálóba (3-0).

S még nem volt vége, az 56. percben Gerrard a 16-osról ellőtt szabadrúgását Arikan csak kiütni tudta, Benayoun ismét arra járt, ismét üres kaput talált, s nem hibázott (4-0). A 69. percben Voronyin hozta helyzetbe sarokkal Gerrardot, aki 15 méterről kilőtte a bal felső sarkot (5-0).

Aki még emlékszik az 1987-es BEK-döntőre, tudja, ki volt Rabah Madjer. Nos, az algériai klasszis nevéhez csodálatosan pimasz sarkalásos gól fűződik, amelynek segítségével a Porto akkor 2-1-re legyőzte a Bayern Münchent.

Nos, ilyen találatot szerzett Babel, aki a 78. percben Benayoun jobb oldali passzát sarkalta a hálóba (6-0). Két perc múlva már akkor is gólt szerzett Babel, amikor nem is akart, a felszabadítani akaró Ibrahim Toraman hátba rúgta a hollandot, akiról a labda bepottyant Arikan felett (7-0).

A 84. percben Kewell beadását Babel a lécre fejelte, öt perccel később Crouch kicsit lejjebb csúsztatott - 8-0, sporttörténelem!

FC Porto (portugál) - Olympique Marseille (francia) 2-1 (1-0)
Porto, Estadio do Dragao
v.: Wolfgang Stark (német)
Porto: Helton - Bosingwa, Stepanov, Bruno Alves, Fucile - Assuncao, Raul Meireles (Bolatti, 68.), Cech (Hélder Postiga, 59.) - Sektioui (Mariano González, 87.), Lisandro López, Quaresma
Marseille: Mandanda - Bonnart, Rodriguez, Givet, M'Bami (Cheyrou, 84.) - Cana, Taiwo, Valbuena, Nasri, Niang (Cissé, 63.) - Ayew (Arrache, 77.)
gól: Sektioui (27.), Lisandro (78.), illetve Niang (47.)

Lendületesen kezdte a mérkőzést a két csapat, az egyik oldalon Bruno Alves próbálkozott, a másik féltől Cana, majd Taiwo tette próbára Helton kapust.

A hazai csapat a 27. percben szerzett vezetést Sektioui révén, a támadó gyors ritmusváltással kibújt a totojázó védük közül, lendületből elhúzta Mandanda kapus mellett is a labdát, majd az üres kapuba gurított.

A szünetben Eric Gerets felrázhatta a csapatot, hiszen a 47. percben Niang fejesével gyorsan sikerült az egyenlítés (1-1).

A végeredményt a 78. percben Lisandro állította be, győzelmével a Porto átvette a vezetést az A csoportban.