Vágólapra másolva!
Ezúttal viszonylag csendesebb hétvége következik a topligákban, igazán nagy rangadót csak a spanyol bajnokságban találunk, ahol a Villarreal a Sevillával mérkőzik meg, bár a Primera Divisiónban érdekesnek ígérkezik a Getafe-Barcelona csata is, tavasszal éppen a madridi kiscsapat ütötte el 4-0-val a katalánokat a kupadöntőtől. A Bundesligában Hajnal Tamás és a Karlsruhe Brémába látogat, míg Berlinben Dárdai Pál futhat össze a pályán Huszti Szabolccsal. Olaszországban az Inter a szárnyszegett római Sasokat, azaz a Laziót fogadja, Angliában pedig Sir Alex Ferguson egykori játékosával, Mark Hughes-zal kerül szembe a MU-Blackburn mérkőzésen.

A tabella második helyén álló FC Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Getafe stadionjában lép pályára, ott, ahol a legutóbbi szezon legsúlyosabb vereségét szenvedte el. A katalán sztárcsapat tagjai valószínűleg nem felejtették el - és minden bizonnyal még sokáig nem is fogják - a Király-kupa elődöntőjének májusi visszavágóját, amelyre 5-2-es, magabiztos előnnyel érkeztek, majd a kiesést jelentő, megalázó 4-0-s vereséggel távoztak.

"Gyönyörű lenne az akkorihoz hasonló produkciót nyújtani, de azért teljesen elégedett lennék, ha egy átlagos meccsen érnénk el jó eredményt a Barcelona ellen" - nyilatkozott józanul Michael Laudrup, a hazaiak dán edzője, aki a történelmi siker idején még nem állt a klub alkalmazásában.

A barcelonaiak az előzmények ellenére egyértelmű esélyesei a jelenleg csak 15. helyen álló csapat elleni meccsnek. Igaz, nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a szezont nagyon gyengén kezdő Getafe utóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, míg a Frank Rijkaard vezette vendégek öt idegenbeli meccsükből mindössze egyen tudtak győzni ebben a szezonban.

A listavezető Real Madrid a kilencedik helyezett Real Mallorcát fogadja, míg a harmadik pozíciót elfoglaló Villarreal a forduló rangadóját vívja majd vasárnap este a vendég Sevillával.

Nem süllyedt el a Sárga Tengeralattjáró Madridbanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071104-ketgolos-elonyt-herdalt-el-az-as-roma.html?pIdx=1