Vágólapra másolva!
Tizenharmadik mérkőzésén elszenvedte első vereségét a listavezető Bayern München a német labdarúgó Bundesligában: a bajor sztárcsapatot a címvédő, de a mostani szezont gyengén kezdő VfB Stuttgart győzte le. A Premier League-ben a West Ham idegenben gázolta el 5-0-ra a sereghajtó Derbyt, míg a Primera Divisiónban a Barcelona az elmúlt szezonbeli Király-kupa elődöntő visszavágóját követően ezúttal is rúgott gól nélkül kapott ki a Getafétől.

A házigazdák már az első játékrészben eldöntötték a három pont sorsát: Gomez kétszer is a hálóba talált, Bastürk pedig egyszer volt eredményes, s bár a fordulás után Toni szépített, a hazai siker nem forgott veszélyben.

A vendégek ráadásul Lucio kiállítása miatt a 70. perctől emberhátrányba is kerültek. A Bayern a kudarc ellenére megőrizte vezető helyét a tabellán.

A "magyar" csapatok találkozóját a hajrában betaláló Hertha BSC nyerte. A berlinieknél Dárdai Pál nem lépett pályára, a Hannovernél azonban Huszti Szabolcs a 66. percig játszott.

Forrás: EPA

Hugo Almeida akrobatikus mozdulata a harmadik brémai gól előtt

A Bayernhez hasonlóan szintén vereséget szenvedett az idény meglepetéscsapata, a Hajnal Tamást is foglalkoztató Karlsruhe, amely a Werder Bremen otthonában kapott ki. A magyar válogatott futballista végigjátszotta a találkozót.

Bundesliga, 13. forduló:
VfB Stuttgart - Bayern München 3-1 (3-0)
gól: Gomez (10., 42.), Bastürk (30.), illetve Toni (86.)
kiállítva: Lucio (70., Bayern München)

Hertha BSC - Hannover 96 1-0 (0-0)
gól:
Lima (87.)

Werder Bremen - Karlsruhe 4-0 (2-0)
gól:
Diego (25., 45.), Hugo Almeida (66.), Naldo (76.)

Schalke 04 - Hamburger SV 1-1 (1-1)
gól:
Krstajic (12.), illetve Olic (35.)

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 1-1 (0-0)
gól:
Kringe (80.), illetve Amanatidisz (55.)

Hansa Rostock - Energie Cottbus 3-2 (1-0)
gól:
Kern (18., 59., 74.), illetve da Silva (58.), Skela (90.)