Vágólapra másolva!
A listavezető Budapest Honvéd hazai pályán gól nélküli döntetlenre végzett a Nyíregyházával a labdarúgó Soproni Liga 14. fordulójában. A Siófok az utolsó percben szerzett góllal verte a szomszéd Fehérvárt, míg a címvédő Debrecen némi meglepetésre hazai pályán nem tudta legyőzni a Paksot.

Soproni Liga, 14. forduló:
Budapest Honvéd - Nyíregyháza 0-0
Bozsik-stadion, 2000 néző
v.: Arany
Budapest Honvéd: Tóth I. - Schindler, Benjamin, Smiljanic, Vincze - Magasföldi (Ivancsics, 46.), Bárányos, Genito, Diego (Abass 62.) - Hercegfalvi (Palásthy 62.), Abraham.
Nyíregyháza: Lazareanu - Zaleh, Bagoly, Ambrusz, Cornaci - Sava (Montvai, 75.), Hegedüs (Vukadinovic 53.), Zabos, Minczér, Miskolczi (Szilágyi 86.) - Menougong.
sárga lap: Zabos (88.)

Negyedórát kellett várni az első helyzetre, Magasföldi indult el a jobb oldalról befelé, két védő mellett is eltolta a labdát, de kisodródott, és ballal fölélőtt. Aztán Bárányos fordulásból megeresztett kísérleténél már Lazareanu bravúrjára is szükség volt, a vendégkapus szögletre hárított, majd a sarokrúgás után Benjamin az ötösről tisztán fejelhetett, de maga elé bólintotta a labdát.

Mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, Vincze Zoltán baloldali beadása Ambrusz becsúszva mentett a berobbanó Abraham elől. A 30. percben Genito ívelt középre, Lazareanu bizonytalankodott, és röviden ütötte ki a labdát, nála is nagyobbat hibázott viszont Cornaci, aki felszabadítás helyett Diegónak ajándékozta a labdát, de a kis brazil 16 méterről, ballal a jobb kapufa mellé lőtt.

Diego szöglete után Smiljanic fejelt, Lazareanu könnyen hárított, a 39. percben viszont már tehetetlen volt a román kapus, a jobb kapufa azonban kisegítette Abraham ziccerénél. A Nyíregyháza a várakozásnak megfelelően szinte csak a védekezéssel törődött, Miskolczi révén két, kaput el nem találó kísérletet tudott felmutatni.

Forrás: MTI

Zabos került földre Genito szorításában

A szünet után is folytatódott az első félidőben látott játék, a Honvéd próbálkozott, de eléggé erőtlenül, a legközelebb Abraham fejesénél állt a gólhoz, de Lazareanu kitolta a labdát a léc alól. A vendégek kapusa Genito és Bárányos távoli kísérletét is hárította, és ezzel kivette a részét a pontszerzésből.