Vágólapra másolva!
Az Aston Villa négygólos győzelmet aratott a Blackburn Rovers otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésén.

Pedig nem úgy indult meccs, hogy a birminghamiek elviszik a három pontot az Ewood Parkból, ahol a Rovers legutóbbi öt fellépéséből négyet megnyert, egyszer pedig remizett. A hazaiak háromszor is próbára tették a horvátok elleni válogatott találkozón betliző Carsont, aki Dunn és Nelsen lövését, majd Bentley szabadrúgását is kitolta.

Aztán McCarthy talált be lesről, de a Villa is éledezett, és a 29. percben Young szabadrúgása után Carew fejjel vette be Friedel hálóját. A második félidő elején Bouma blokkolta McCarthy ígéretesnek tűnő löketét, pár perccel később pedig eldőlt a három pont sorsa, Nelsen húzta meg Agbonlahor mezét, a büntetőt ugyan be lehetett fújni, de a piros lap talán kicsit erős ítélet volt.

Barry mindenesetre értékesítette a büntetőt, de a vendégek nem álltak le, és előbb Young köszönt be Friedelnek, majd Harewood passzolt be egy kipattanót, megszerezve ezzel századik bajnoki gólját, így sorozatban negyedik bajnokiját nyerte meg Martin O'Neill gárdája.

Premier League, 2. forduló:
Blackburn Rovers - Aston Villa 0-4 (0-1)
gól:
Carew (29.), Barry (53., 11-esből), A. Young (81.), Harewood (89.)
piros lap: Nelsen (52. Blackburn)