Társoldalunk:

Brémai siker a furcsa gólok rangadóján

2007.12.01. 18:10

A Serie A 14. fordulójában szombaton a Milan-Juventus rangadót megelőzően a Sampdoria és a Reggina csapott össze. A genovaiak a Milan ellen 5-0-ra elveszített találkozó kivételével a többi hazai meccsen nem kaptak gólt, és a déliek ellen is hamar megalapozták a sikert, az 5. percben Cassano vett le egy labdát a 16-osnál, majd kötényben passzolt Bellucci elé, aki belsővel a bal sarokba helyezett.

Az első negyedóra végén Bellucci duplázhatott volna Amoruso hibája után, de a bal kapufa megakadályozta ebben. A hazaiak kispadján az a Walter Mazzarri ült, aki éppen a Reggio Calabria-i egyesülettől érkezett, és a szakember nyugodtan nézhette a mérkőzést, mert a Samp uralta a játékot.

A második gólt ennek ellenére csak a második félidő elején szerezték meg a genovaiak, Sammarco szelidített meg egy röviden felszabadított labdát, aztán 12 méterről a jobb alsóba spiccelt. Cassanót a kétgólos előny sem nyugtatta meg, összeszólalkozott a vendégek mesterével, Renzo Ulivierivel, de az edző húzta a rövidebbet, akit Tagliavento bíró a lelátóra küldött.

Forrás: EPA

Bellucci a boldogságtól ordítva ölelgette Cassanót az első gól után

Az edző ideges hangulata játékosaira is átragadt, Lanzaro a 74. percben begyűjtötte második sárga lapját, amivel 10 főre fogyatkozott a Reggina. Egy perc múlva jött a harmadik Sampdoria-gól, Maggio jobboldali beadását Bonazzoli elengedte, Bellucci pedig ballal levette, majd a a rövid felsőbe vágta. A végén ugyan kidolgozott pár helyzetet a vendéggárda, de még a szépítés sem jött össze.

Az esti rangadón 76 ezer néző előtt futott ki a San Siro gyepére a Milan és a Juventus, és a torinóiak előtt adódott az első lehetőség, Iaquinta fejelt le egy felívelt labdát, Trezeguet egyből lőtt, nem sokkal a jobb alsó sarok mellé. A 12. percben megint a francia támadó volt az egyik főszereplő, Pirlo labdavesztése után Zanetti emelt Trezeguet elé, aki jobbal, éles szögből szétforgácsolta a bal kapufát.

A Milan nem tudott mit kezdeni a Juve védelmével, Seedorf egyéni akciója után pattantak fel először a helyükről a hazai fanatikusok, de a holland középpályás  nem tudta eldönteni, hogy lőjön vagy Gilardinót hozza a játékba, a köztes megoldás azt eredményezte, hogy a gyenge labda Buffon díszkíséretével hagyta el a játékteret. A másik oldalon Nedved kifelé kanyarodó löketét engedte ki Dida, aztán a 37. percben Buffonnak már védenie is kellett, Pirlo lapos suhintása tornáztatta meg a Zebrák hálóőrét. A félidő végén Nedved csinált meg egy lövőcselt Kaladze mellett, de ballal szinte eltörte a labdát, ami Oddóról pattant szögletre.

Forrás: EPA

Chiellini küldi röppályára Kakát

A szünet után mindössze három perc telt el, amikor Salihamidzic indult el a Milan kapuja felé, ballal meg is célozta a jobb sarkot, de Dida nagyot nyújtózva kitolta a labdát, majd a kipattanót Nedved vállalta el, de a becsúszó Oddo blokkolta a lövést. Gyorsan jött a Milan válasza, Oddo beadása elsuhant a vendégvédők mellett, így Kakához került, aki a levétel után félfordulatból lőtt, de Buffon lábbal hárított, a kipattanót pedig hiába passzolta be Gilardino, már lest jelzett az asszisztens.

Aztán két szabadrúgás következett: Iaquinta laposan próbálkozott, de Dida leért, Pirlo viszont a léc alá csavart, Buffon azonban résen volt, és másodjára fogta a labdát. A csereként beállt Inzaghi nyerőember lehetett volna, de Buffon védte a jobblábas lövést, a hátralévő időben pedig már csak egy veszélyes Molinaro-beadás, és egy léc fölött elzúgó Maldini-bomba tartozott az említésre méltó történések közé, így a Juve harmadik rangadóján is ikszelt, a Milan pedig idénybeli hetedik hazai meccsén sem tudott nyerni.

Serie A, 14. forduló:
Sampdoria - Reggina 3-0 (1-0)
gól: Bellucci (5., 75.), Sammarco (56.)
piros lap: Lanzaro (74., Reggina)

Milan - Juventus 0-0

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK