Társoldalunk:

Brémai siker a furcsa gólok rangadóján

2007.12.01. 18:10

A hét közben a Bajnokok Ligájában Brémában 3-2-es vereséget szenvedő Real Madrid hamar jelezte a Santandernek, hogy nem sok jóra számíthat a Bernabéuban, mindössze négy perc telt el, amikor Van Nistelrooy kínálta meg egy pompás labdával Raúlt, aki ballal a jobbra dőlő kapust becsapva a bal alsóba gurított.

Bár Casillasnak a hatodik percben kétszer is lábbal kellett mentenie, de Bernd Schuster felszökkenő vérnyomását hamar lenyugtatta a kiráyi gárda, amikor egy öngóllal megduplázta előnyét. Júlio Baptista jó tolta ki a labdát a jobb oldalon sprintelő Sneijdernek, aki kötényt akart adni Tonónak, de a kapus lábáról lecsorgott a labda, Sneijder ért oda előbb, és szinte az alapvonalról középre gurított, ahol a becsúszó Sergio Sánchez a saját kapujába talált.

A vendégek amit tudtak megtettek, Duscher nagy bombáját Casillas tolta ki, Smolarek balos gurítását pedig a bal kapufa hárította, de a Real sem állt vissza, Raúl emelése Tonón már túljutott, Garay azonban a gólvonal elől mentett fejjel. A második félidő közepén Raúl 22 méteres szabadrúgásból csavart a Santander kapujába, amire az egykori Real-játékos, Munitis felelt, aki Tchité külsős passza után közelről passzolt a hálóba, így 3-1-re győzött a fővárosi alakulat.

A Sevilla nem tudta az Arsenal-verő formáját átmenteni a bajnokságba, az andalúzok a második félidő legelején emberhátrányba kerültek Daniel Alves kiállítása miatt az Almeria otthonában, és a létszámfölényt az újonc a hajrában ki is használta.

A barcelonai rangadón a vendégek már az ötödik percben örülhettek, köszönhetően Messi alakításának, a zseniális argentin sorra húzott el a védők mellett, aztán középre passzolt, Iniestának pedig nem volt nehéz dolga a hálóba passzolni.

Messi később maga is megpróbálkozott a gólszerzéssel, 17 méterről elengedett csavarása alig ment el a jobb alsó mellett. Ennél is közelebb járt Xavi, amikor 17 méteres szabadrúgása a lécen csattant, a kipattanót Krkic szintén a felsőkapufára bólintotta. A félidő végén megint Messi villant, ritmusváltását nem tudták lekövetni a hátvédek, de Kameni olvasott a gondolataiban, és leért a rövid sarokra letett labdára.

A szünet után Jarque helyzete már előrevetítette, hogy az Espanyol harcias szellemben jött ki, aztán a 68. percben meg is született az egyenlítő gól, Riera beadását Coro szép mozdulattal, belsővel küldte a léc alá.

A Barca megint rákapcsolt, a csereként beállt Ronaldinho előbb szabadrúgásból, majd egy fejessel adott munkát Kameninek, de a kameruni kapus állta a sarat, sőt, egy harmadik esetben is a hálóőr nyerte kettőjük párharcát, amikor Iniesta lökete után a kipattanóra gyorsabban ért oda, mint a mostanában gyengébb formát mutató brazil. A derbi vége így 1-1, aminek leginkább a Real-drukkerek örülhettek, mert a bajnok négy ponttal meglógott Frank Rijkaard csapatától.

Primera División, 14. forduló:
Real Madrid - Racing Santander 3-1 (2-0)
gól:
Raúl (3., 69.), Sergio Sánchez (10., öngól), illetve Munitis (72.)

Almeria - Sevilla 1-0 (0-0)
gól:
Acasiete (86.)
piros lap: Daniel Alves (46., Sevilla)

Espanyol - Barcelona 1-1 (0-1)
gól: Coro (68.), illetve Iniesta (5.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK