Vágólapra másolva!

Brémai siker a furcsa gólok rangadóján

Ideiglenesen a német labdarúgó-bajnokság élére állt a Werder Bremen, amely egy fantasztikus iramú mérkőzésen 2-1-re legyőzte az északi vetélytárs Hamburgot. A Hertha - kispadján Dárdai Pállal - hazai környezetben szenvedett 3-0-s vereséget, a Karlsruhén nem segített a kezdőcsapatban szereplő Hajnal Tamás, az idény meglepetés alakulata a mindössze második győzelmét begyűjtő Cottbus otthonában kapott ki. A Premier League-ben a Chelsea odahaza nyert a West Ham ellen, az Arsenal pedig az Aston Villa elleni diadalával megerősítette vezető helyét. Az olasz élvonalban a Sampdoria könnyen verte a Regginát, a Milan pedig továbbra is nyeretlen hazai pályán, miután 0-0-ra végzett a Juventusszal. A Primera Divisiónban a Real Madrid 3-1-re elpáholta a Santandert, a Barcelona nem bírt az Espanyollal a városi rangadón, a Sevilla viszont meglepetésre kikapott az újonc Almeriától.

Telt ház, 42 100 néző várta a Werder Bremen és a Hamburg csapatát a Weserstadionban, a Bundesliga 15. forduló rangadóját. Az első negyedórában felváltva forgott veszélyben a két kapu, de a két hálóőr állta a sarat a távoli kísérleteknél.

A 15. percben szerzett vezetést a hazai együttes. Vranjes a kaputól 25 méterre pazar labdát tálalt a tizenhatos vonalán beinduló Sanogo elé, aki ballal átvette, majd jobbal a kimozduló Rost kapus mellett a bal alsó sarokba helyezett (1-0).

Az egyenlítés a második félidő közepén sikerült a vendégeknek, addigra Huub Stevens vezetőedző Demel és De Jong helyére Castelent, illetve Kompanyt is csatába küldte. A 61. percben egy hazagurított labdára a kimozduló Vander kapus ért oda előbb, s a rátámadó csatárt megelőzve a mezőnybe vágta a labdát. Pechjére azonban pont Van der Vaartot találta telibe, aki fel sem nézve, 25 méterről visszaemelt az üres kapuba (1-1).

Négy perc múlva egy még furcsább találattal vette vissza vezetést, s (mint később kiderült) szerezte meg a győztes találatot a Werder. Hunt a jobbszélen Pasanent dobta támadásba a finn védő a 16-ossal egy vonalból akart középre ívelni, ám beadása megpattant Kompanyn. Rost kapus azt hitte, mellé megy a lövés, így képtelen volt reagálni a bal felsőbe csapódó labdára (2-1).

A Hajnal Tamással felálló Karlsruhe némi meglepetésre simán kikapott a a sereghajtó Cottbus vendégeként, míg Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC a Bayer Leverkusennek szemben maradt alul hazai pályán. Hajnal végigjátszotta csapata mérkőzését, Dárdai nem kapott lehetőséget.

Eredmények, Bundesliga, 15. forduló:
Werder Bremen - Hamburger SV 2-1 (1-0
gól:
Sanogo (15.), Pasanen (65.), illetve van der Vaart (61.)

Energie Cottbus - Karlsruhe 2-0 (0-0)
gól:
Angelov (62.), Rangelov (75.)

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 0-3 (0-1)
gól:
Ramelow (31.), Barnetta (50.), Barbarez (91.)

FC Schalke 04 - VfL Bochum 1-0 (1-0)
gól:
Bordon (32.)

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 1-2 (1-1)
gól:
Fernando Meira (35.), illetve Delpierre (11., öngól), Petric (79.)

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2-2 (1-1)
gól:
Gentner (6.), Dzeko (48.), illetve Chris (35.), Fink (52.)

Bundesliga: Werder Bremen-Hamburg északi derbihttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071130-rangadok-es-derbik-a-hetvegi-futballprogramban.html?pIdx=1