Vágólapra másolva!
A Serie A vasárnapi rangadóján a listavezető Internazionale kétgólos győzelmet aratott a Fiorentina vendégeként, míg az AS Roma hazai pályán verte az Udinesét, és ezzel a második helyre jött fel a tabellán. Angliában a Liverpool 4-0-ra kiütötte a Boltont, s ezzel továbbra is veretlen, valamint ismét dobogós a Premiershipben. A Bundesligában a Bayern München minimális különbséggel diadalmaskodott Bielefeldben, ám a Werder-előzéshez az 1-0-s siker is elegendő volt. Botlott viszont a Villarreal a spanyol ligában, a Valladolid elleni 2-0-s vereség eredményeképp a Sárga Tengeralattjáró becenevű klub "lesüllyedt" a harmadik helyre. Még csúfosabb verést kapott a Valencia, amelyet a Mestallában 3-0-ra győzött le a Bilbao.

Az ötödik helyen álló Fiorentina ebben a bajnokságban eddig csupán egyszer kapott ki, a legutóbbi nyeretlenül megvívott három meccs azonban azt sejtette, hogy nincsenek éppen csúcsformában a firenzeiek.

A 10. percben alaposan el is alaudt védelmük, Ibrahimovic szépen ugratta ki Jimenezt, aki élesebb szögből is be tudta venni Frey kapuját. Az Inter vezetése után mindkét oldalon maradtak ki helyzetek, majd a félidő végén ismét a svéd csatár zseniális átadása hozta meg a második gólt, ezúttal Cruz lépett a hazai védők között, és higgadtan a bal alsó sarokba belsőzte a labdát.

A második félidőre a lilák közé beállt Vieri, aki az első percekben okozott némi zavart a milánói kapu előtt, de nem tudta kihasználni lehetőségeit, míg a másik oldalon Frey több párbajt is megnyert Ibrahimovic ellen. Az utolsó fél órában aztán már kevés ok akadt az izgalomra, a Fiorentina továbbra sem találta a ritmust, a listavezető pedig magabiztosan őrizte előnyét.

Serie A, 14. forduló:
AS Roma - Udinese 2-1 (2-1)
gól:
Juan (11.), Taddei (26.), illetve Quagliarella (12.)
piros lap: Pinzi (78.), Dossena (79.) - mindkettő Udinese

Atalanta - Napoli 5-1 (3-0)
gól:
Floccari (6.), Langella (20.), Doni (36.), Carozzieri (47.), Pinto (73.), illetve Sosa (60.)

Cagliari - Livorno 0-0

Catania - Palermo 3-1 (2-0)
gól:
Mascara (29.), Spinesi (41.), Martinez (89.), illetve Caserta (63.)
piros lap: Caserta (65.)

Fiorentina - Internazionale 0-2 (0-2)
gól:
Jimenez (10.), Cruz (45.)

Parma - Empoli 1-0 (1-0)
gól:
Paci (21.)

Siena - SS Lazio 1-1 (1-1)
gól:
Maccarone (32.), illetve Pandev (23.)

Torino - Genoa 1-1 (0-0)
gól:
Lanna (55.), illetve Borriello (47.)

A Juve ellen sem törte meg a hazai átkot a Milanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071201-ez-tortent-szombaton-a-labdarugo-topligakban.html?pIdx=2